Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2023

GP Mexico neemt maatregelen om ongepast gedrag 'F1-fans' te voorkomen

Met een nieuwe campagne wil de organisatie van de Grand Prix van Mexico voorkomen dat 'fans' ongepast gedrag vertonen naast het circuit, zoals het uitjoelen van coureurs.

Perez Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Mexicaanse Formule 1-fans staan net als de Nederlandse en Britse fans bekend als zeer fanatieke supporters in de koningsklasse van de autosport, maar er is altijd een deel van de 'fans' dat te ver gat. Coureurs uitjoelen tijdens interviews, boegeroep of zelfs erger: scheldpartijen of het lastig vallen van andere fans.

In de afgelopen jaren zagen we dit meermaals voorbij komen in de F1, jammer genoeg. De organisatie van de Grand Prix van Mexico neemt nu maatregelen met een campagne: de #Racepect campagne. Overal rondom het circuit in Mexico-Stad hangen posters met de slogan, inclusief coureurs die respectvol met elkaar omgaan.

Hiermee hoopt de organisatie een duidelijk signaal af te geven: respect tussen fans, net zoals de coureurs dat doen. In Mexico, het thuisland van Sergio Perez, is meermaals ongepast gereageerd op concurrenten van Checo. Zo riep Esteban Ocon toen er vroeger frictie was tussen hem en de Mexicaan (destijds teamgenoten) zelfs om beveiliging in Mexico. Ook Helmut Marko kreeg de volle laag na een beledigende uitspraak over Perez.

Of het nou in Mexico is, in Groot-Brittannië of in Nederland: respect binnen de sport hoort altijd de standaard te zijn, en dat wil de organisatie van de race dit weekend sterk benadrukken.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes