Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2023

GP Mexico neemt maatregelen om ongepast gedrag 'F1-fans' te voorkomen

Met een nieuwe campagne wil de organisatie van de Grand Prix van Mexico voorkomen dat 'fans' ongepast gedrag vertonen naast het circuit, zoals het uitjoelen van coureurs.

Perez Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Mexicaanse Formule 1-fans staan net als de Nederlandse en Britse fans bekend als zeer fanatieke supporters in de koningsklasse van de autosport, maar er is altijd een deel van de 'fans' dat te ver gat. Coureurs uitjoelen tijdens interviews, boegeroep of zelfs erger: scheldpartijen of het lastig vallen van andere fans.

In de afgelopen jaren zagen we dit meermaals voorbij komen in de F1, jammer genoeg. De organisatie van de Grand Prix van Mexico neemt nu maatregelen met een campagne: de #Racepect campagne. Overal rondom het circuit in Mexico-Stad hangen posters met de slogan, inclusief coureurs die respectvol met elkaar omgaan.

Hiermee hoopt de organisatie een duidelijk signaal af te geven: respect tussen fans, net zoals de coureurs dat doen. In Mexico, het thuisland van Sergio Perez, is meermaals ongepast gereageerd op concurrenten van Checo. Zo riep Esteban Ocon toen er vroeger frictie was tussen hem en de Mexicaan (destijds teamgenoten) zelfs om beveiliging in Mexico. Ook Helmut Marko kreeg de volle laag na een beledigende uitspraak over Perez.

Of het nou in Mexico is, in Groot-Brittannië of in Nederland: respect binnen de sport hoort altijd de standaard te zijn, en dat wil de organisatie van de race dit weekend sterk benadrukken.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer