Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

GP Miami moet lang gekoesterde wens opnieuw in de ijskast plaatsen

Al sinds de eerste Grand Prix van Miami aast de organisatie op een nachtrace. Echter ook komend jaar zal de lang gekoesterde wens niet in vervulling gaan, zo bekent Tyler Epp, de president van de Miami Grand Prix.

Miami GP circuit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ook komend seizoen reist de Formule 1 drie keer af naar de Verenigde Staten. De eerste GP in de VS wordt ook volgend jaar verreden in Miami, echter niet onder kunstlicht. En daar baalt de organisatie van, want al sinds de eerste GP in Miami aast de organisatie op een Grand Prix in de avonduren.

Dit niet voor de mooie plaatjes volgens president van de Miami Grand Prix, Tyler Epp, maar vanwege het klimaat in het zuiden van Florida. Hij vertelt dit in gesprek met Racer: "We gaan in mei niet 's nachts racen. Het (idee) blijft terugkomen en we hebben een paar bedrijven ingeschakeld om te kijken hoe dat er uit zou zien. Er zijn een aantal onbedoelde gevolgen die we nu al beginnen te zien."

"We lopen vooral het risico op een heel, heel warm raceweekend en als je theoretisch gezien iets later racet, verandert dat nogal," aldus Epp die doelt op de extreem hoge temperaturen in Florida overdag. In de avonduren kan dit flink teruglopen en dus lijkt een Grand Prix in de avond een betere oplossing. Toch gaat die lang gekoesterde wens voorlopig nog niet in vervulling: "Het betekent niet dat we het nooit zullen doen, maar voorlopig is het van tafel. Maar we zullen er naar blijven kijken."

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner onthult 2023 startpunt grote Red Bull-problemen: "Namen het niet serieus"