Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

GP Rusland denkt na over aanpassen circuit na gebrek aan inhaalacties

De Grand Prix van Rusland zal in 2018 voor de vijfde keer worden verreden, maar de vorige vier edities wezen uit dat er niet veel spektakel verwacht hoeft te worden. Vorig jaar werd er slechts één keer ingehaald op het Sochi Autodom. De organisatie denkt er daarom over na om het circuit licht aan te passen in de toekomst, om herhaling te voorkomen.

Het circuit, dat dwars door het voormalig Olympisch dorp loopt, ligt er prachtig bij, maar de harten van de racefans heeft het nog niet weten te veroveren. De vier edities die er vanaf 2014 werden verreden deden de harten van de fans niet sneller kloppen en dus is het tijd voor actie. "Er wordt weinig ingehaald op het Sochi Autodrom en dat moet veranderen" , begint Racedirecteur Aleksei Titov. "Samen met de FIA, de FOM en Charlie Whiting werken we aan oplossingen voor dit probleem. De oplossingen zullen nog niet gebruikt worden in 2018, maar wel in de jaren erna."

De acties zullen overigens niet spectaculair groot zijn, zo legt directeur Aleksei Titov uit. Het gaat vooral om 'kleine dingen', die ervoor kunnen zorgen dat de wedstrijd een stuk spannender wordt. "We denken momenteel aan kleine veranderingen, die je niet direct terug zult zien op TV. Hierbij moet je denken aan het aanpassen van de breedte op sommige stukken en het veranderen van het type asfalt" , aldus Titov. Wat er precies zal veranderen zal dus pas duidelijk worden in 2019, als de GP van Rusland ook weer op de kalender zal staan. De Grand Prix van Rusland staat dit jaar pas laat op de kalender, in tegenstelling tot voorgaande jaren. In het weekend van 30 september zullen de bolides weer door de Olympische straten scheuren in Rusland.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie