Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2021

GP Saoedi-Arabië vervangt mogelijk GP Abu Dhabi als seizoensfinale 2021

Op dit moment staat de Grand Prix van Abu Dhabi nog op de Formule 1-kalender als de seizoensfinale van 2021. Dat zou weleens kunnen veranderen als de Grand Prix van Saoedi-Arabië dat plekje inneemt.

RacingNews365 heeft begrepen dat de Formule 1 met het idee speelt om de nieuwe Grand Prix van Saoedi-Arabië aan te wijzen als de seizoensfinale voor 2021. Die race staat één week voor de Grand Prix van Abu Dhabi gepland en door de twee races om te wisselen kan de Formule 1 voor een groot deel de Britse quarantaineregels omzeilen. Abu Dhabi wordt door Groot-Brittannië aangemerkt als een 'rode zone', wat inhoudt dat mensen bij terugkeer uit dat land tien dagen in quarantaine zouden moeten.

Als men de GP van Saoedi-Arabië een week na de GP van Abu Dhabi inplant, kan men een deel van die quarantaineperiode in Saoedi-Arabië overbruggen, zo is het idee. Echter, in gesprek met onder andere RacingNews365 heeft Prins Khalid Bin Sultan Al Faisal, de president van de Saoedische motorsportfederatie, aangegeven een dergelijk verzoek (nog) niet te hebben ontvangen.

"Niemand heeft zoiets aangekaart en daarom kan ik hier niet inhoudelijk op reageren. Ik weet dat Abu Dhabi graag de laatste race wil organiseren en wij geven er de voorkeur aan om niet de laatste race te hosten, maar als de Formule 1 hiermee geholpen is, valt daar zeker over te praten."

Prins Khalid ziet het wél zitten om de derde sprintkwalificatie van het jaar te organiseren. Hij was in Silverstone aanwezig toen het format voor het eerst werd uitgeprobeerd en hij was direct enthousiast: "Zowel door de ogen van de fans als door de ogen van een racepromotor was ik enthousiast."

"Ik denk het het iets moois is. Je hebt meer actie met meer races en de kwalificatie zoals we hem kennen blijft behouden op de vrijdag. Als je daar de 'poleposition' pakt, wil dat niet zeggen dat je de (hoofd)race van poleposition start. Dat legt meer druk bij de teams en de coureurs, dus daar genoot ik wel van. We zouden het daarom prachtig vinden als wij één van de landen zijn om een sprintkwalificatie te organiseren."

Nu staat de Grand Prix van Saoedi-Arabië in de staart van het kampioenschap, of het nu ruilt met Abu Dhabi of niet, maar dat was vooral ingegeven door het feit dat men de tijd nodig had om het pitcomplex op te bouwen. De prins gaf aan dat men in volgende seizoen graag een eerder plekje op de agenda.

1 reactie

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels