Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

GP-weer Azerbeidzjan: Harde windstoten baren coureurs zorgen

Racingnews365 biedt in samenwerking met de meteorologen van Weeronline het Grand Prix weerbericht voor de GP van Azerbeidzjan aan. Het belooft een onstuimige race te worden in Baku, waar de wind flink aantrekt.

In de straten van Baku kunnen we een dynamische race verwachten. Er staat een vlagerige wind die vanuit de stad naar de haven waait. Dit levert vooral op het lange rechte stuk een flinke zijwind op. Verder zijn de weersomstandigheden gunstig. De temperatuur is gematigd en tijdens de race blijft het waarschijnlijk droog.

Zondag waait het hard rond Baku . In de stad zelf waai het minder hard en staat er een vrij krachtige noordwestenwind. Door de bebouwing zal de wind op sommige punten veel krachtiger zijn en extra stuurmanskunst van de coureurs vergen. Zeker op het lange rechte stuk, waar het hardst wordt gereden, staat bij de grote zijstraten veel zijwind. Mogelijk piekt de wind naar 60-70 km per uur. In de middag is er kans op een bui, maar de kans is groot dat het tijdens de race droog blijft. Met een graad of 18 is de temperatuur zeker geen spelbreker.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"