© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

GP-weerbericht Mexico: toenemende buienkans richting einde race

28 okt. 2018 16:00 Ruud Dimmers 0 reacties
In samenwerking met de experts van Weeronline presenteert Racingnews365 het Grand Prix-weerbericht voor de GP van Mexico.

De kans op droog weer tijdens de race in Mexico is groter dan de buienkans, maar het blijft niet gegarandeerd droog. Vooral richting het einde van de race neemt de kans op een nat wegdek in het Autódromo Hermanos Rodríguez toe.

Ten oosten van Mexico-Stad, langs de Golf van Mexico, is het zondag de hele dag flink buiig. In en rondom Mexico-Stad start de dag droog met wat zon. Naarmate de dag vordert neemt de bewolking toe en in de loop van de dag stijgt ook de buienkans.

De race begint om 13:10 uur lokale tijd (20:10 uur Nederlandse tijd). De neerslagkans is dan erg laag, maar deze neemt richting het einde van de race toe. Na de race en zeker tijdens de Mexicaanse avond neemt de buienkans nog verder toe.

De wind waait uit het noorden en is zwak of matig. Tijdens een eventuele bui is er kans op windvlagen, iets wat het rijden onder deze toch al lastige omstandigheden nog uitdagender maakt. Daar waar de Nederlandse fans normaal gesproken massaal de regendans doen, vermoeden wij dat het gros nu hoopt op een volledig droge race. Met twee Red Bulls op de eerste startrij gloort er wederom een mooi resultaat voor Max Verstappen en zijn team.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen