Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

GP-weerbericht Oostenrijk: Tropische temperaturen in voordeel Verstappen

In samenwerking met de experts van Weeronline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Grand Prix van Oostenrijk.

Het wordt afzien voor de fans van Max Verstappen in Oostenrijk. Het belooft namelijk bloedheet te worden in Spielberg. De temperatuur loopt tijdens de race zondag op naar liefst 35 graden en de zon staat te bakken op de tribunes. Het asfalt van de Red Bull Ring ligt er kurkdroog bij er wordt geen drupje regen verwacht. Het is alleen maar zon dat de klok slaat. Door die felle zon wordt het wegdek gloeiend heet: maar liefst 60 graden! Deze extreme temperaturen zijn een aanslag op de banden, waarbij het de grote vraag is hoe de zachte band waarop de Ferrari's starten zich weet te houden. Max Verstappen start, net als de Mercedessen, op de medium band die beter bestand moet zijn tegen deze hitte. Gaat het strategische voordeel zich uitbetalen met een mooie podiumplaats?

De zon schijnt tijdens de race volop en slechts een enkele sluier- of stapelwolk kan het felste zonlicht dempen. De zon is het krachtigst tussen 12:00 en 14:00 en schijnt dan met zonkracht 9. Tijdens de race zelf neemt de zonkracht iets af. Dit komt doordat de zon met het vorderen van de dag steeds lager aan de hemel komt te staan. Desondanks kun je ook in de namiddag nog verbranden. De temperatuur loopt op naar een snikhete 35 graden. Gelukkig is de luchtvochtigheid zeer laag, waardoor de hitte nog enigszins behapbaar is. Een matig briesje zorgt bovendien voor een klein beetje verkoeling. Voor de fans op de tribune is het aan te raden om jezelf goed in te smeren en een hoofddeksel te dragen. Vanzelfsprekend raden we het oranjelegioen aan om voldoende vocht tot zich te nemen. Nee, dan bedoelen we in dit geval niet uitsluitend bier.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"