Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Canada 2021

'Grand Prix van Canada op losse schroeven'

Er bestaan gerede twijfels over het doorgaan van de Grand Prix van Canada. Naar verluidt krijgt men het benodigde geld niet opgehoest en heeft de Formule 1 in het slechtste geval al een vervanger op het oog.

Start GP Canada 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van Canada staat gepland voor het weekend van 11 t/m 13 juni. De grote vraag is echter of het evenement door kan gaan. De Canadese krant La Presse schrijft dat de organisatie mogelijk niet het benodigde geld bij elkaar kan krijgen om de Formule 1 te kunnen betalen.

De Formule 1 zou de organisatie tot 12 april (vandaag) de tijd hebben gegeven om over de brug te komen met het totale bedrag van 25 miljoen dollar. Dat bedrag is opgebouwd uit de vaste hosting fee van 19 miljoen en de extra kosten die in rekening worden gebracht vanwege het (gedwongen) wegblijven van fans en de daardoor gemiste inkomsten (6 miljoen).

Die 6 miljoen hoopt de organisatie op de overheid te verhalen, maar mocht men daar niet in slagen, dan bestaat er dus een kans dat de Formule 1 Canada links laat liggen. In dat geval heeft de F1 in de Grand Prix van Turkije al een mogelijke vervanger op het oog, zo schrijft de publicatie.

In het slechtste geval valt de GP van Canada dus voor de tweede keer ten prooi aan het coronavirus, aangezien ook vorig jaar de race werd afgelast.

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto