Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 GP Nederland

Grand Prix van Nederland in beeld voor extra sprintrace in 2022

De Grand Prix van Nederland kan volgend jaar zomaar het decor zijn van een van de zes sprintraces die de Formule 1 wil organiseren.

Dutch oranje fans
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
Dit jaar hebben we als proef drie sprintraces gehad in de Formule 1. Volgend jaar moeten dat er zes worden als het aan de Formule 1 ligt. De teambazen hebben zaterdagochtend het eerste voorstel gekregen voor de locaties waar er volgend jaar een sprintrace gehouden zal worden als het aan de F1-bazen ligt.

De Grand Prix van Nederland is een van de zes locaties, zo heeft RacingNews365 begrepen, tezamen met Bahrein, Imola, Canada, Oostenrijk en Brazilië. Er is nog niet gestemd over dit plan en dat zal pas in Abu Dhabi gebeuren, zodat het World Motorsport Council, het hoogste orgaan van de FIA, daar een week later tijdens hun laatste vergadering van het jaar goedkeuring voor kan geven.

Grand Prix-organisatie Nederland enthousiast

Jan Lammers, sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix, vertelde in gesprek met RacingNews365 dat hij wel enthousiast was over de mogelijkheid voor een sprintrace.

"Dat zijn dingen die worden overlegd met de FOM. Dat is nog veel te vroeg om nu te zeggen. Wat besloten wordt, wordt besloten. Ik zou het voor het weekend wel heel erg leuk vinden."

"Op zaterdag extra wat erbij en een hele andere dynamiek op de vrijdag. De eerste training op vrijdagochtend is dan superbelangrijk. Dat vind ik het leuke van de sprintraces, iedere sessie doet er dan ineens toe. Het voegt wel weer wat extra toe aan de zaterdag ook", aldus Lammers.

Verdere ideeën

Verder staat in het plan, dat dus nog niet definitief is, dat de top tien coureurs punten zullen krijgen. Dat in tegenstelling tot de top drie, zoals dit jaar het geval was. Verder willen de teams extra budget hebben om eventuele crashes tijdens sprintraces op te kunnen vangen. Het zou gaan om een bedrag van 500.000 dollar per race.

Daarnaast wordt ook gekeken of de officiële poleposition ook toe kan worden gewezen aan degene die op vrijdag de snelste is tijdens de kwalificatie, en niet degene die op zaterdag de sprintrace wint. Binnenkort zal er waarschijnlijk meer bekend worden over het nieuws.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"