Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Grand Prix van Singapore ook na 2018 op de kalender'

Goed nieuws voor alle liefhebbers van nachtraces. De Grand Prix van Singapore blijft naar alle waarschijnlijkheid op de kalender staan. Eerder waren er wat twijfels over het voortbestaan omdat het land vond dat de Grand Prix 'zijn missie had voltooid'. Toch komt er nu waarschijnlijk een nieuw contract, al wilde de promotor van de wedstrijd niet ingaan op details.

De eerste Grand Prix van Singapore werd verreden in 2008. Destijds was het de eerste race in de geschiedenis van de Formule 1 die volledig onder kunstlicht werd verreden. Ondanks het feit dat de Grand Prix nog niet zo lang op de kalender staat, kende het al genoeg spectaculaire edities. De allereerste editie was direct een historische door 'crashgate', waarbij Nelson Piquet Jr. expres (moest) crashen om teamgenoot Fernando Alonso te laten winnen. Daarnaast is voor Nederland de editie in 2015 beroemd door de bekende "No!" van Max Verstappen.

Als het goed is komen er dus nog meer, hopelijk spectaculaire, edities van de GP van Singapore aan. Promotor Colin Syn laat aan Motorsport.com weten dat het contract bijna rond is. "Het is een serieuze zaak, dus we gaan voorzichtig te werken. Maar er wordt een gewerkt en we zijn er heel dicht bij" , aldus Syn. Op details wil de promotor van de wedstrijd niet ingaan, om eventuele frustraties tussen partijen te voorkomen. Het enige wat Syn kwijt wil is 'dat er hard aan gewerkt wordt'. "Alles wat we doen, moeten we samen doen. We hopen een goede deal te kunnen sluiten" , aldus Syn.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie