© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Grand Prix-weerbericht Canada: Prachtig raceweer

07 jun. 2018 12:50 Jan van der Burgt 0 reacties
In samenwerking met Weeronline presenteert Racingnews365 het Grand Prix-weerbericht voor de GP van Canada.

Kans op neerslag tijdens GP-weekend gering

De weersverwachting voor Montreal ziet er komende dagen niet slecht uit. Vooral op vrijdag en zondag schijnt de zon flink. Zaterdag is er iets meer bewolking, maar de kans op een bui is vrij klein. Bij weinig wind wordt het circa 23 graden en dat is een aangename temperatuur voor de coureurs en toeschouwers. De zon is erg fel met een UV-index 8.

Tijdens de eerste vrije training vrijdagochtend is het waarschijnlijk droog. De ochtend begint wat grijs, maar tijdens de training schijnt de zon flink. Tijdens de tweede training in de middag ontstaan vriendelijke stapelwolken en blijft het opnieuw droog. De wind is vrijdag slechts zwak uit een noordwestelijke richting en de temperatuur loopt op van 13 graden in de vroege ochtend naar 23 graden in de middag.

Zaterdag neemt de bewolking toe, maar schijnt er ook een waterig zonnetje. Rondom Montreal ontstaan een paar buien, maar het lijkt tijdens de derde vrije training (rond het middaguur) droog te blijven. Dit geldt ook voor de kwalificatie. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar dan af. Het is daarbij kalm, met windkracht 2 is het wel gedaan. Door de bewolking ligt de temperatuur een graadje lager dan vrijdag.

Zondagmiddag lijkt het prachtig weer te worden tijdens de race. De zon schijnt flink en er is weinig bewolking aanwezig. De kans op regen is dus klein. Opnieuw staat er weinig wind uit een noordelijke richting en de middagtemperatuur ligt rond 22 graden. Toeschouwers moeten zich goed insmeren. Met zonkracht 8 kun je binnen een kwartier al verbranden. Al met al is het eigenlijk Hollands zomerweer in Canada.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen