Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Grappende Kvyat: "Winnen 0,8 seconden dankzij nieuwe Honda-motor"

Motorleverancier Honda heeft voor de Grand Prix van Frankrijk een nieuwe specificatie van haar Formule 1-krachtbron meegenomen. Onder meer Toro Rosso-rijder Daniil Kvyat zal daar gebruik van maken, ondanks dat het de Rus een gridstraf oplevert.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Kvyat is blij dat Honda op korte termijn een nieuwe specificatie heeft weten te introduceren, maar waakt voor teveel enthousiasme. De Rus dolt de aanwezige journalisten op het Circuit Paul Ricard als hem gevraagd wordt hoeveel vooruitgang de Honda-teams kunnen boeken dankzij hun nieuwe motor.

"Oh, acht tienden van een seconde", knipoogt Kvyat naar RacingNews365. "Nee, geintje. De engineers van Honda hebben een klein dingetje gevonden waarvan ze dachten dat het ons vooruit zou kunnen helpen en het was klaar voor de Grand Prix van Frankrijk, dus waarom zouden wij wachten met de introductie ervan?"

"We praten natuurlijk over kleine verschillen. De wereld zal niet ineens op zijn kop staan voor ons, verwacht er niet teveel van! We zullen gedurende het weekend zien hoe de Spec-3 van Honda zich verhoudt tot de rest van het veld en hopelijk kunnen wij, rijders, op nóg iets meer vermogen rekenen dan dat we tot dusver hebben meegemaakt."

Vanwege de motorwissel moet Kvyat een sloot startplaatsen inleveren. De 25-jarige Rus verwacht dat de straf sowieso invloed zal hebben op zijn invulling van het weekend. "Natuurlijk heeft dat effect. Als je deze motorreglementen overtreedt, start je als middenmoter vrijwel direct vanaf de laatste startrij. Ik verwacht daarom ook niet al te lang mee te doen in de kwalificatie."

Kvyats comeback-seizoen verloopt tot dusver prima: de voormalig Red Bull Racing-coureur scoorde in vier Grands Prix punten, waaronder een knappe zevende plaats tijdens de race in Monaco. Hij bezet momenteel de veertiende plaats in het wereldkampioenschap met een totaal van tien punten.

Met medewerking van Joe van Burik

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

1 reactie