Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grappende Ricciardo: "Makkelijk geld verdiend vandaag"

Daniel Ricciardo heeft het gevoel dat hij vandaag geld heeft verdiend waar hij naar eigen zeggen geen recht op had. Zijn kwalificatie was van korte duur, omdat hij voor de race de nodige gridstraffen incasseert.

Na afloop van de kwalificatie meldde Daniel Ricciardo zich bij de camera's van Ziggo Sport, waar hij antwoord gaf op de vraag of we met zijn allen niet naar een vreemde kwalificatie hebben zitten kijken. In Q2 reden immers slechts tien coureurs een rondje. Daniel Ricciardo geeft lachend antwoord: Ik krijg deze dag uitbetaald, maar ik heb niet echt het gevoel dat ik iets heb gedaan. Het voelt daarom een beetje alsof ik geld afpak van iemand anders."

"Wij willen als coureurs het liefste gewoon rijden en de fans willen ons ook in actie zien", vervolgt Ricciardo op meer serieuze toon. "Mogelijk dat ze in de toekomst hier iets op kunnen verzinnen. Als coureurs een straf krijgen dan stoppen ze bijna standaard met rijden na Q1. Misschien moeten ze de regels zo aanpassen dat je verplicht moet rijden tijdens de kwalificatie, tenzij je een echt probleem hebt."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract