Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Grappende Van der Garde neemt fors risico met boude Verstappen-belofte

Gaat Max Verstappen dit weekend een zege in Singapore toevoegen aan zijn toch al indrukwekkende erelijst van dit seizoen? Het zou een unicum zijn, omdat de Nederlandse Red Bull-coureur nog nooit won op het stratencircuit. Oud-F1-coureur Giedo van der Garde ziet het wel gebeuren.

Verstappen Singapore
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In tegenstelling tot Max Verstappen weet Giedo van der Garde hoe het voelt om te winnen op het Marina Bay Street Circuit in Singapore. In 2012 won de voormalig Formule 1-coureur er een race in de Formule 2. Verstappen stond in de Formule 1 wel twee keer op het podium in de GP van Singapore, maar nog nooit op de hoogste trede. Van der Garde ziet daar dit weekend echter verandering in komen. "Ik denk dat als Max gewoon een goed weekend heeft, dat hij de zege pakt", zegt Van der Garde in gesprek met RacingNews365.

"Hij is op dit moment in zo'n goede flow, zoveel vertrouwen. Alles gaat zoals hij wil en hoe hij het wil hebben. We weten natuurlijk ook dat Perez daar snel kan zijn. Hij heeft vorig jaar gewonnen daar. Maar ik denk dat Max, met waar hij op dit moment staat en hoe hij zich voelt, die race kan winnen", denkt de Viaplay-analist.

Vorig jaar startte Verstappen verder naar achteren en slaagde hij er niet in om op een baan waar het lastig inhalen is naar voren te rijden. "Inhalen is heel moeilijk in Singapore. Aan de andere kant is het ook een circuit waar je een beetje geluk nodig hebt. Als Max gewoon een goede kwalificatie heeft en hij staat er goed voor, dan moet hij gewoon die race kunnen winnen. Maar we hebben in Singapore wel eens eerder gezien dat het ook nog alle andere kanten op kan gaan. Daar heb je geen controle over en dan kunnen er wel eens gekke dingen gebeuren."

Schoen opeten

Zo was daar in 2017 de dramatische start voor Verstappen die in een sandwich belandde tussen de twee Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen. Na bocht één was voor alle drie de coureurs de race al over. Van der Garde: "Zoiets kan je zomaar overkomen. maar als er niets geks gebeurt, dan wint hij wel."

Mocht de voorspelling van Van der Garde uitkomen, dan staat het aantal zeges van Verstappen dit seizoen op dertien, met nog zeven races te gaan. In zijn podcast De Race Show heeft Van der Garde eerder gezegd dat als Verstappen dit seizoen meer races wint dan dat Van der Garde races reed in de Formule 1 hij zijn schoen opeet. Verstappen kan in totaal nog op twintig zeges uitkomen. Van der Garde reed negentien races in 2013...

"Ik heb inderdaad gezegd dat als dit lukt, ik mijn sandalen opeet", zegt Van der Garde lachend hierover. "Het kan gebeuren. Op dit moment, met de vorm waarin hij verkeert, is het mogelijk. Dat zou wel heel uniek zijn, maar goed, in principe kan het gebeuren. Als dat zo is, dan moeten we de schoenen maar in stukjes snijden", besluit Van der Garde met een grote lach.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Miami 2024