Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grappende Verstappen jaagt Coulthard de stuipen op het lijf

Max Verstappen haalt overwinning na overwinning binnen, grapt ondertussen op de boordradio én trapt soms ook nog even wat lol in de pitstraat. Daar kwam David Coulthard onlangs hard schrikkend achter...

Tijdens de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk kwam Max Verstappen de pitstraat inrijden voor een bandenwissel, maar vlak voordat hij bij zijn team aankwam en stopte, kon hij het niet laten om David Coulthard even de stuipen op het lijf te jagen. Hoe hij dat deed? Hij reed met zijn Red Bull-bolide vlak langs de voeten van de voormalig F1-coureur. Coulthard legt in de Formula for Success podcast uit dat er geen gevaarlijk moment is ontstaan en het moment kan waarderen. "Ik stond vlak voor de Red Bull-garage in de pitstraat met mijn rug naar de FIA-garagedeur." "Daar zie ik Max de pitstraat inrijden, dus ik pakte mijn telefoon. Ik wilde een video maken van de pitstop voor mijn zoon, gewoon, iets kleins. Jammer genoeg kunnen we de video hier niet laten zien, maar hij reed een halve meter langs mijn voeten! Ik kon ook geen stap achteruit doen en hij rijdt de pitbox van Red Bull in. Ik filmde en dacht: thank God , dat was op het randje."

Verstappen met 'side games'

Uiteindelijk wint Verstappen de race, waarna Coulthard en de Nederlander een gesprek hebben. "Ik deed de interviews na de race en na afloop van de Channel 4-uitzending vloog ik met Max terug naar Zuid-Frankrijk, terug naar Monaco. Hij stapt het vliegtuig in en zegt tegen mij: 'Vond je het leuk toen ik zo dicht langs je scheurde?'" "Ik vroeg hem of hij wist dat ik het was en hij antwoordde: 'Ja, ik had niet zo dicht op je hoeven te rijden, maar ik wilde je gewoon even laten schrikken", aldus Coulthard, waarna podcastgast Eddie Jordan inhaakt: "Dat is nou precies hoe goed die gast is!" Coulthard vervolgt: "Zoveel racecapaciteiten heeft hij. Ik vroeg nog hoe hij wist dat ik het was, waarop hij zei dat er maar één persoon met wit haar en een witte broek in de pitstraat staat..."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel