Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Grappende Verstappen maakt zich geen zorgen: "Moeten wel de rem vastzetten!"

Max Verstappen heeft zin in de Grand Prix van Japan. Natuurlijk wil hij een goed weekend afwerken na de uitvalbeurt in Australië, maar het Suzuka Circuit is simpelweg ook één van zijn favoriete circuits. De remproblemen zijn in elk geval verleden tijd, denkt hij.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Slaat Max Verstappen terug in Japan? Dat is de grote vraag. De Nederlander viel door een remprobleem uit in Australië, waarna Carlos Sainz de zege opeiste. Sowieso waren er in Melbourne wel wat twijfels over de snelheid van Verstappen, want Red Bull zag er niet zo sterk uit als in Bahrein en Saoedi-Arabië. Ferrari gaf ook aan dat ze dichterbij zijn gekomen. Verstappen reageert op die stelling in Japan.

"We hebben in Melbourne natuurlijk niet kunnen zien wat ik in de race kon doen", stelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ik moet zeggen dat ik me heel goed voelde in de auto toen ik de rondjes naar de grid afwerkte. Het is moeilijk te zeggen. Het is hetzelfde als het andersom zou zijn geweest. Als iemand de eerste twee races heeft gewonnen en jij wint de derde terwijl diegene uitvalt, dan denk ik altijd: 'we zullen wel zien hoe het echt in elkaar steekt'.

Maar Ferrari is toch wel zijn grootste concurrent? En wie van de twee coureurs vormt de grootste bedreiging voor het kampioenschap? "Tot nu toe wel. Charles Leclerc en Carlos Sainz zijn ook allebei snel, dus het hangt ervan af wie er constanter is gedurende het seizoen."

Rem vastzetten

Verstappen kan inmiddels wel grappen over het remprobleem in Australië. De Nederlander begint zonder zorgen aan het weekend op Suzuka. "Het was uiteindelijk niet echt een probleem, maar je moet de rem wel vastzetten natuurlijk! De procedures worden wel aangepast en nauwlettend in de gaten gehouden, zodat het niet meer gebeurt. Het is lastig uit te leggen hoe het probleem kan ontstaan."

Helmut Marko zei na de Grand Prix van Australië dat Verstappen weer zou domineren in Japan. Hoe kijkt de Nederlander daar zelf naar? "Ik ben daar helemaal niet zo mee bezig. Ik stap in de auto en als hij goed aanvoelt, ga je gewoon tot de limiet. Dat probeer je tijdens de vrije trainingen zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen, om stap voor stap alles uit de auto te halen."

Vorig jaar maakte Verstappen vooral het verschil in de kwalificatie. "Dat zijn kleine dingen die je uiteindelijk het vertrouwen geven om echt tot de limiet te gaan. Elk jaar probeer je dat voor elkaar te krijgen. Als de auto goed ligt, is dit een heel mooi circuit om op te rijden. Het blijft voor mij een van mijn favoriete circuits sinds het moment dat ik mijn eerste vrije training hier mocht rijden in 2014."

Wel worden er wat spettertjes verwacht, vooral op vrijdag. Moet Verstappen daar nog rekening mee houden? "Normaal gesproken meer vleugel erop zetten. Je moet gewoon het weer goed in de gaten houden. In de race slijten de banden best wel hard, ook in de regen, dus je moet goed opletten wat er gebeurt."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China