Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Grappende Wolff accepteert suprematie Verstappen: "Eindelijk goede medicatie gevonden"

Toto Wolff had na de Grand Prix van Saoedi-Arabië mooie woorden over voor Red Bull en Max Verstappen. De Oostenrijker legt zich voorlopig neer bij de dominantie.

Toto Wolff 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365/Michael Potts

En weer pakte Red Bull een 1-2'tje in Saoedi-Arabië. Max Verstappen en Sergio Perez waren het hele weekend ongenaakbaar, terwijl Mercedes juist matig voor de dag kwam. De Zilverpijlen doen al drie jaar hun uiterste best om Red Bull uit te dagen, maar slagen daar voorlopig niet in. Wanneer Toto Wolff de vraag krijgt of er iets moet veranderen, reageert hij sportief en snerend tegelijk. Wolff lijkt naar eerdere woorden van Christian Horner te verwijzen.

"Ik wil niet in de val trappen door te stellen dat de regels moeten veranderen omdat een team te dominant is, zoals mijn collega-teambaas in 2014 en 2015 deed", vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Red Bull heeft het de afgelopen jaren van alle teams verreweg het beste gedaan. We zijn ze credits verschuldigd. Ze verdwijnen aan de horizon, precies zoals ze willen, en niemand komt ook maar in de buurt."

"Ferrari was, als Carlos Sainz aanwezig was geweest, het tweede team in Saoedi-Arabië. Maar er is geen groot verschil met de andere teams. Dat hangt van het type circuit af. Red Bull rijdt gewoon in een andere klasse en onze sport is eerlijk. De prestaties hangen van de combinatie van mens en machine af."

Medicatie

Maar is het voor Wolff geen pijnlijk verhaal dat Verstappen zo domineert en Mercedes tekortschiet? De teambaas heeft een grapje in huis. "Ik heb eindelijk goede medicatie gevonden. Je moet gewoon de dosis verhogen. Ik heb mijn mindset veranderd. Ik denk niet dat meer druk op het team iets beter maakt. We hebben een natuurkundig probleem. Het gaat niet om pech, een gebrek aan proberen, de mindset en energie. Ik zie de opwinding in de organisatie. Als racers voel je je niet fijn als je zulke resultaten behaalt, maar ik geloof er heilig in dat we het kunnen omdraaien."

"Op dit moment lijkt het er niet op dat Red Bull zichzelf van binnenuit aan het slopen is, want ze eindigden op de eerste en tweede plaats", vervolgt Wolff zijn verhaal. "We moeten ons op onszelf focussen. We moeten onze coureurs een goede auto geven, want zij zijn niet het probleem. Onze machine presteert niet naar behoren. Ik voel een ander soort vertrouwen in de groep nu, want op een gegeven moment ben je eigenlijk alle vakjes van het onbekende aan het afvinken."

Toch houdt Wolff vertrouwen. "Ik heb het gevoel dat we het op kunnen lossen. Is het genoeg om Max en Red Bull te verslaan? Nee. Maar we moeten onszelf in de strijd om het podium gaan mengen. Dan weet ik 100 procent zeker dat we ze zullen pakken."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China