Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valtteri Bottas

Gridstraf dreigt voor Bottas in GP Abu Dhabi

Valtteri Bottas incasseert voor de laatste Grand Prix van het jaar mogelijk een gridstraf. De Fin moest in Brazilië met panne opgeven, het is echter nog onduidelijk of zijn motor onherstelbare schade heeft opgelopen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Valtteri Bottas moest tijdens de Grand Prix van Brazilië de strijd staken nadat er rookpluimen vanuit zijn Mercedes W10 opstegen. De motor plofte echter niet, in plaats daarvan schakelde de ingebouwde veiligheidssystemen de auto uit voorzorg uit. mogelijk heeft dat ervoor gezorgd dat de motor gespaard bleef.

Het probleem dat leidde tot de shut down had te maken met de olie: "Nog voordat we rookpluimen zagen op tv, konden we via de telemetrie zien dat we olie verloren. Het was niet veel en we dachten dat we het einde van de race wel zouden halen, maar toen de rook zichtbaar werd, schakelde de auto zichzelf uit", aldus Andrew Shovlin, de Mercedes-strateeg in de video-debrief.

Deze week keerde de motor in kwestie terug in de motorfabriek in Brixworth, waar gekeken wordt of de motor beschadigd is geraakt of niet. Mocht dat wél het geval zijn en Bottas moet een nieuwe motor aanspreken, dan volgt onherroepelijk een gridstraf voor de laatste race van het jaar, de Grand Prix van Abu Dhabi.

Autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel blikken in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid terug op de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

3 reacties

    Interview Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"