Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Gridstraf ligt op de loer voor Sainz: "Knoop is nog niet doorgehakt"

Carlos Sainz zag een tweede plek in Oostenrijk letterlijk in rook opgaan toen zijn Ferrari-motor er mee ophield. Het kan hem wel eens op een straf komen te staan in Frankrijk, zo geeft hij toe.

Sainz fire Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images
Niet voor het eerst dit seizoen gooiden betrouwbaarheidsproblemen roet in het eten van een Ferrari-coureur. Dit keer was Carlos Sainz de pineut, terwijl hij tijdens de Grand Prix van Oostenrijk net de jacht had geopend op Max Verstappen en diens tweede plek.

'Plof', zo zei toen echter de krachtbron van Italiaanse makelij en de vlammen kwamen slechts luttele seconden later uit het bodywork van de Spanjaard. Geen goed nieuws voor Sainz, want behalve dat hij een podiumplaats in rook op zag gaan, leek zijn motor ook rijp voor de sloop.

Ferrari overweegt te incasseren

Sainz staat bovendien op scherp, wat betekent dat het laten installeren van nieuwe motoronderdelen zou resulteren in een straf. De vraag is of zijn team daar dit weekend voor kiest, of dat de nummer vier in het klassement teruggrijpt op oudere onderdelen die eerder dit jaar al zijn gebruikt.

Als de coureur in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd naar een mogelijke nieuwe motor en een bijbehorende gridstraf, geeft hij toe dat hij en zijn team overwegen om dit weekend een gridstraf te incasseren.

"We hebben nog geen beslissing genomen, maar er is een kans dat we een nieuwe motor laten installeren en een straf krijgen. De knoop daarover is echter nog niet doorgehakt", aldus Carlos, die moet toegeven dat hij een straf beter hier kan incasseren dan tijdens het raceweekend in Hongarije volgende week op de krappe en bochtige Hungaroring.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen