Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Gridstraf ligt op de loer voor Sainz: "Knoop is nog niet doorgehakt"

Carlos Sainz zag een tweede plek in Oostenrijk letterlijk in rook opgaan toen zijn Ferrari-motor er mee ophield. Het kan hem wel eens op een straf komen te staan in Frankrijk, zo geeft hij toe.

Sainz fire Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images
Niet voor het eerst dit seizoen gooiden betrouwbaarheidsproblemen roet in het eten van een Ferrari-coureur. Dit keer was Carlos Sainz de pineut, terwijl hij tijdens de Grand Prix van Oostenrijk net de jacht had geopend op Max Verstappen en diens tweede plek.

'Plof', zo zei toen echter de krachtbron van Italiaanse makelij en de vlammen kwamen slechts luttele seconden later uit het bodywork van de Spanjaard. Geen goed nieuws voor Sainz, want behalve dat hij een podiumplaats in rook op zag gaan, leek zijn motor ook rijp voor de sloop.

Ferrari overweegt te incasseren

Sainz staat bovendien op scherp, wat betekent dat het laten installeren van nieuwe motoronderdelen zou resulteren in een straf. De vraag is of zijn team daar dit weekend voor kiest, of dat de nummer vier in het klassement teruggrijpt op oudere onderdelen die eerder dit jaar al zijn gebruikt.

Als de coureur in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd naar een mogelijke nieuwe motor en een bijbehorende gridstraf, geeft hij toe dat hij en zijn team overwegen om dit weekend een gridstraf te incasseren.

"We hebben nog geen beslissing genomen, maar er is een kans dat we een nieuwe motor laten installeren en een straf krijgen. De knoop daarover is echter nog niet doorgehakt", aldus Carlos, die moet toegeven dat hij een straf beter hier kan incasseren dan tijdens het raceweekend in Hongarije volgende week op de krappe en bochtige Hungaroring.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen