Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gridstraf Pierre Gasly loopt op tot 25 plaatsen

Het begin van de Formule 1-carrière van Pierre Gasly verloopt niet bepaald soepel. De talentvolle Fransman moest in Brazilië weer zijn bolide in de garage parkeren. In Mexico had Gasly daar ook veelvuldig last van, waardoor hij waardevolle tijd op het circuit miste. Nu krijgt hij ook nog eens een gridstraf, waardoor hij achteraan moet starten.

Het avontuur voor Pierre Gasly duurde tijdens de eerste vrije training maar heel kort. Al na de installatieronde moest de Fransman zijn bolide weer naar binnen sturen. Achteraf bleek dat de MGU-H, die net vervangen was, het begeven had. Het betekende een nieuwe MGU-H voor Gasly, die inmiddels aan zijn negende MGU-H begint.

Daarmee gaat hij over het maximaal aantal toegestane MGU-H's en dus moet Gasly een gridstraf incasseren. Omdat hij al een MGU-H had vervangen en hij ook nog een turbolader heeft moeten vervangen, krijgt hij bovenop de 10 plaatsen gridstraf die hij al had nog eens 15 plaatsen gridstraf. Dat brengt het totaal van Gasly op 25 plaatsen. Hij zal in Brazilië in ieder geval worden vergezeld door teamgenoot Hartley (10 plaatsen) en Daniel Ricciardo (15 plaatsen).

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi