© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gridstraf Pierre Gasly loopt op tot 25 plaatsen

11 nov. 2017 09:25 Rik Alkema 0 reacties
Het begin van de Formule 1-carrière van Pierre Gasly verloopt niet bepaald soepel. De talentvolle Fransman moest in Brazilië weer zijn bolide in de garage parkeren. In Mexico had Gasly daar ook veelvuldig last van, waardoor hij waardevolle tijd op het circuit miste. Nu krijgt hij ook nog eens een gridstraf, waardoor hij achteraan moet starten.

Pierre Gasly start weer achteraan

Het avontuur voor Pierre Gasly duurde tijdens de eerste vrije training maar heel kort. Al na de installatieronde moest de Fransman zijn bolide weer naar binnen sturen.

Achteraf bleek dat de MGU-H, die net vervangen was, het begeven had. Het betekende een nieuwe MGU-H voor Gasly, die inmiddels aan zijn negende MGU-H begint.

Daarmee gaat hij over het maximaal aantal toegestane MGU-H's en dus moet Gasly een gridstraf incasseren. Omdat hij al een MGU-H had vervangen en hij ook nog een turbolader heeft moeten vervangen, krijgt hij bovenop de 10 plaatsen gridstraf die hij al had nog eens 15 plaatsen gridstraf.

Dat brengt het totaal van Gasly op 25 plaatsen. Hij zal in Brazilië in ieder geval worden vergezeld door teamgenoot Hartley (10 plaatsen) en Daniel Ricciardo (15 plaatsen).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen