Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gridstraf voor Ericsson na wissel van Ferrari-motor

Het is vooralsnog niet het weekend van Marcus Ericsson. De 27-jarige Zweed, die overigens morgen (zondag) zijn verjaardag viert, moet na de zware crash die hij op vrijdagmiddag beleefde een nieuwe tegenvaller slikken. Zijn Sauber zal tien plaatsen achteruit gaan op de startgrid, omdat het team heeft besloten de Zweed van een nieuwe Ferrari-motor te voorzien.

De nieuwe Spec-3 motor van Ferrari, eenzelfde type als waarmee Ericsson al sinds het Hongaarse GP-weekend rondreed, is in het achteronder van de bordeauxrood-met-witte Sauber geschroefd.

Het betreft de vierde interne verbrandingsmotor die Ericsson dit jaar gebruikt en dat aantal is illegaal. Rijders mogen maximaal drie interne verbrandingsmotoren (ICE) gebruiken alvorens er een straf volgt. Ericsson is niet de enige rijder die voor de Italiaanse Grand Prix tegen een gridstraf aanloopt: ook Daniel Ricciardo (complete motorwissel) en Nico Hülkenberg (complete motorwissel én tien plaatsen voor veroorzaken startcrash Spa) worden aan de achterzijde van de startopstelling geplaatst.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'