Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2019

Gridstraf voor Grosjean wegens hinderen Norris in kwalificatie

Romain Grosjean kwalificeerde zich als achtste voor de Grand Prix van Bahrein, maar vanaf die positie zal de 32-jarige Fransman niet vertrekken. Grosjean heeft namelijk een gridstraf gekregen vanwege het hinderen van Lando Norris, gedurende het eerste gedeelte van de kwalificatie.

Grosjean-bahreinvt1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Grosjean is zodoende de eerste coureur die dit jaar een gridstraf oploopt. Door zijn straf keldert de Haas-rijder naar de elfde plek, waar Kimi Raikkonen, de geplaagde Norris en Daniel Ricciardo juist garen spinnen bij zijn demotie. Het drietal schuift een plekje op en vertrekt nu respectievelijk van plek acht, negen en tien.

Naast een gridstraf heeft Grosjean tevens een strafpunt op diens licentie bijgeschreven gekregen. Zodoende heeft de Haas-rijder op dit moment acht strafpunten, waar een Formule 1-coureur bij het hebben van twaalf strafpunten voor één wedstrijd wordt geschorst. De strafpunten blijven precies een jaar staan voor ze vervallen. Op maandag 13 mei zullen er twee punten vervallen, dan is het namelijk een jaar geleden dat Grosjean een startcrash veroorzaakte in Spanje.

Grosjean werd al eens een wedstrijd geschorst. De Fransman moest in de Italiaanse Grand Prix van 2012 vanaf de zijlijn toekijken, omdat hij in de voorgaande wedstrijd voor een gigantische startcrash had gezorgd.

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco