© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Gridstraf Hamilton voor GP Abu Dhabi?

17 nov. 2018 08:37 Jan van der Burgt 0 reacties
De Grand Prix van Abu Dhabi zou voor Lewis Hamilton wel eens een uitdagende aangelegenheid kunnen worden. De Mercedes-coureur kampte met grote motorische problemen in Brazilië, waardoor Mercedes mogelijk een andere krachtbron achterin de W09 moet leggen.

Na afloop van de race, die Lewis Hamilton door de botsing tussen Max Verstappen en Esteban Ocon gewoon won, gaf Mercedes te kennen dat de motor volgens de data bijna de geest had gegeven. Momenteel wordt deze aan een grondige inspectie onderworpen door de Mercedes-ingenieurs, om zo te bepalen of deze toch nog een keer mee kan gaan. Men kan het risico nemen, aangezien er buiten de overwinning eigenlijk niks meer op het spel staat.

Bij Mercedes kan men er ook voor kiezen een oude motor in te leggen. Hamilton heeft er nog twee beschikbaar, beide van een oudere specificatie en beide met zeven Grands Prix op de teller. Daar is het beste inmiddels ook wel vanaf en het is de vraag of Mercedes er verstandig aan doet die nog een laatste keer aan te spreken.

Mocht Mercedes besluiten een hagelnieuwe motor aan te spreken voor Hamilton, dan volgt onherroepelijk een gridstraf. Hoe hoog die uitvalt is afhankelijk van welke componenten nog wél gebruikt kunnen worden van de motor uit Brazilië. Ook hier geldt weer, omdat er niks op het spel staat, kan men een gokje wagen. De nieuwe motor hoeft bovendien maar één race mee te gaan en kan daarom vol worden opengedraaid, om Lewis Hamilton vanuit het achterveld nog één keer met de titel winnende W09 te laten 'spelen'.

In de komende dagen zal de keuze van Mercedes duidelijk worden. Recent bewees Max Verstappen tijdens de GP van Amerika dat het goed mogelijk is om van achteruit mee te vechten voor de overwinning. Hamilton zelf won de GP van Duitsland vanuit de achterhoede na problemen tijdens de kwalificatie. Het feit dat Mercedes al jarenlang domineert in Abu Dhabi, zal de keuze voor de Duitse grootmacht mogelijk eenvoudiger maken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen