Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Gridstraf Hamilton voor GP Abu Dhabi?

De Grand Prix van Abu Dhabi zou voor Lewis Hamilton wel eens een uitdagende aangelegenheid kunnen worden. De Mercedes-coureur kampte met grote motorische problemen in Brazilië, waardoor Mercedes mogelijk een andere krachtbron achterin de W09 moet leggen.

Na afloop van de race, die Lewis Hamilton door de botsing tussen Max Verstappen en Esteban ocon gewoon won, gaf Mercedes te kennen dat de motor volgens de data bijna de geest had gegeven. Momenteel wordt deze aan een grondige inspectie onderworpen door de Mercedes-ingenieurs, om zo te bepalen of deze toch nog een keer mee kan gaan. Men kan het risico nemen, aangezien er buiten de overwinning eigenlijk niks meer op het spel staat.

Bij Mercedes kan men er ook voor kiezen een oude motor in te leggen. Hamilton heeft er nog twee beschikbaar, beide van een oudere specificatie en beide met zeven Grands Prix op de teller. Daar is het beste inmiddels ook wel vanaf en het is de vraag of Mercedes er verstandig aan doet die nog een laatste keer aan te spreken.

Mocht Mercedes besluiten een hagelnieuwe motor aan te spreken voor Hamilton, dan volgt onherroepelijk een gridstraf. Hoe hoog die uitvalt is afhankelijk van welke componenten nog wél gebruikt kunnen worden van de motor uit Brazilië. Ook hier geldt weer, omdat er niks op het spel staat, kan men een gokje wagen. De nieuwe motor hoeft bovendien maar één race mee te gaan en kan daarom vol worden opengedraaid, om Lewis Hamilton vanuit het achterveld nog één keer met de titel winnende W09 te laten 'spelen'.

In de komende dagen zal de keuze van Mercedes duidelijk worden. Recent bewees Max Verstappen tijdens de GP van Amerika dat het goed mogelijk is om van achteruit mee te vechten voor de overwinning. Hamilton zelf won de GP van Duitsland vanuit de achterhoede na problemen tijdens de kwalificatie. Het feit dat Mercedes al jarenlang domineert in Abu Dhabi, zal de keuze voor de Duitse grootmacht mogelijk eenvoudiger maken.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt