© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gridstraf voor Ricciardo bij GP Duitsland

14 jun. 2018 15:26 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo wisselt waarschijnlijk niet in Frankrijk al naar een nieuwe MGU-K. Dat laat Helmut Marko van Red Bull weten. Het team probeert een gridstraf nog een aantal races te rekken.

Red Bull probeert gridstraf te rekken

Voor Ricciardo is het zeker dat er binnenkort een gridstraf volgt. Al vroeg in het seizoen moest hij diverse onderdelen van de powerunit wisselen en Ricciardo is bezig aan zijn laatste MGU-K. Oorspronkelijk was het idee van Red Bull om dit onderdeel al in Frankrijk te vervangen, maar men probeert het nu nog een race langer te rekken.

"We hopen dat we de straf uit kunnen stellen naar de GP van Duitsland. Dit is nu het nieuwe plan, maar je weet nooit wat er morgen zal gebeuren", laat Marko aan Auto Motor und Sport weten. 

Onze verwachting daarbij is dat Red Bull de kwalificatie in Frankrijk afwacht. Mocht de snelheid van Ricciardo tegenvallen en hij als zesde starten, zonder uitzicht op een podiumplaats, dan zal het team er toch voor kiezen om een gridstraf te incasseren aangezien Red Bull tijdens de race normaliter eenvoudig door het middenveld naar voren rijdt.

Red Bull hoopt dat Renault ook snel komt met een verbeterde MGU-K. Het onderdeel van de Franse motorleverancier is nu te onbetrouwbaar en vijf kilo te zwaar.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen