Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gridstraffen dreigen voor Verstappen en Ricciardo

Max Verstappen en Daniel Ricciardo ontkomen er in 2017 niet aan: Gridstraffen. De beide coureurs staan op scherp door diverse problemen met de Renault krachtbron eerder dit jaar. Het is daarom niet de vraag of, maar wanneer er gridstraffen volgen.

Daniel Ricciardo weet dat het een kwestie van tijd is voordat hij aan de beurt is. " We weten allemaal dat we op een gegeven ogenblik een gridstraf krijgen omdat we al bezig zijn aan onze laatste motor. Ik zat recent bij Renault en voor ieder defect hadden ze wel een verklaring." " Als het goed is zijn die problemen dan nu ook opgelost, maar er zijn nog altijd diverse kwetsbaarheden waar we ons van bewust zijn. Renault verwacht dat ze de meeste daarvan verholpen hebben, maar dat wil niet zeggen dat we geen problemen meer krijgen." " Het zijn verschillende dingen en zij zoeken uit hoe ze die op kunnen lossen. Ze hebben het gevoel dat dit voor de meeste dingen al gelukt is."

De racepace van de RB13 van Red Bull is de afgelopen maanden zichtbaar verbeterd, maar het kwalificeren blijft lastig. Onder normale omstandigheden komt het team niet verder dan de derde startrij. " Tijdens de kwalificaties kunnen we met onze motor niet tegen de kracht van Mercedes op. Hun extra vermogen is echt belachelijk. In de race, als ze op normaal vermogen rijden, zitten we er goed bij. Totdat zij het vermogen weer verder opendraaien. We kunnen dus min of meer met ze racen als ze de kwalificatie modus niet gebruiken." Red Bull kan ervoor kiezen om vanuit strategisch oogpunt een gridstraf te incasseren op Monza. Op dat circuit is het team kansloos, omdat het daar bijna alleen om motorvermogen gaat. Op die manier ontloopt het bij kansrijke races, zoals de GP van Singapore, een mogelijke straf.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"