Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gridstraffenbingo GP Mexico 2017

Mexico eist haar tol voor de Renault en Honda motoren. Vijf coureurs met gridstraffen voor GP van Mexico, waaronder Daniel Ricciardo.

De bingo machine van de FIA maakt weer overuren in Mexico. Leek het een relatief rustig weekend te worden, niets is minder waar. Vijf coureurs zijn bestraft met een forse gridstraf voor het wisselen van een motor of andere delen van de powerunit. Wij zetten ze op een rijtje. Daniel Ricciardo kwalificeerde zichzelf slechts als zevende en klaagde over zijn motor. Het team van Red Bull verving de verbrandingsmotor. Hierdoor krijgt de teamgenoot van Verstappen twintig plaatsen gridstraf. Hij start nu als zestiende en moet beginnen aan een inhaarace. Bij Toro Rosso is het hele weekend een groot drama. Beide coureurs kampten met defecten aan hun Renault-motor. Brendon Hartley kwalificeerde zichzelf als dertiende, maar krijgt twintig plaatsen gridstraf en start nu als zeventiende. Pierre Gasly kon geen tijd neerzetten tijdens de kwalificatie en moest wederom een motor laten vervangen. Hij kreeg een gridstraf van vijftien plaatsen en blijft twintigste.

Vanzelfsprekend zijn de McLaren-Honda coureurs weer het haasje. Fernando Alonso kwalificeerde zichzelf als veertiende en krijgt twintig plaatsen gridstraf vanwege een motorwissel. Hij start nu als achttiende. Stoffel Vandoorne kwalificeerde zichzelf als vijftiende en krijgt liefst 35 plaatsen gridstraf. De Belg start nu als negentiende op de laatste rij. Het was voor Vandoorne de tweede motorwissel dit weekend!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi