© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gridstraffenbingo GP Mexico 2017

29 okt. 2017 18:12 Ruud Dimmers 0 reacties
Mexico eist haar tol voor de Renault en Honda motoren. Vijf coureurs met gridstraffen voor GP van Mexico, waaronder Daniel Ricciardo.

Wederom volop gridstraffen voor de Formule 1 coureurs

De bingo machine van de FIA maakt weer overuren in Mexico. Leek het een relatief rustig weekend te worden, niets is minder waar. Vijf coureurs zijn bestraft met een forse gridstraf voor het wisselen van een motor of andere delen van de powerunit. Wij zetten ze op een rijtje.

Daniel Ricciardo kwalificeerde zichzelf slechts als zevende en klaagde over zijn motor. Het team van Red Bull verving de verbrandingsmotor. Hierdoor krijgt de teamgenoot van Verstappen twintig plaatsen gridstraf. Hij start nu als zestiende en moet beginnen aan een inhaarace.

Bij Toro Rosso is het hele weekend een groot drama. Beide coureurs kampten met defecten aan hun Renault-motor. Brendon Hartley kwalificeerde zichzelf als dertiende, maar krijgt twintig plaatsen gridstraf en start nu als zeventiende. Pierre Gasly kon geen tijd neerzetten tijdens de kwalificatie en moest wederom een motor laten vervangen. Hij kreeg een gridstraf van vijftien plaatsen en blijft twintigste.

Vanzelfsprekend zijn de McLaren-Honda coureurs weer het haasje. Fernando Alonso kwalificeerde zichzelf als veertiende en krijgt twintig plaatsen gridstraf vanwege een motorwissel. Hij start nu als achttiende. Stoffel Vandoorne kwalificeerde zichzelf als vijftiende en krijgt liefst 35 plaatsen gridstraf. De Belg start nu als negentiende op de laatste rij. Het was voor Vandoorne de tweede motorwissel dit weekend!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen