© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Gridstraffenbingo in Japan: Jolyon Palmer krijgt ook flinke gridstraf

07 okt. 2017 07:25 Rik Alkema 0 reacties
De Grand Prix van Japan begint inmiddels een beetje te lijken op de Grand Prix van Italië, eerder dit jaar. Toen stond er bij de start niemand op de plek waar hij zich gekwalificeerd had. Als de gridstraffen in dit tempo blijven aanhouden zal dat in Japan ook het geval zijn.

Jolyon Palmer vierde coureur met gridstraf

Jolyon Palmer is alweer de vierde coureur met een gridstaf dit weekend. Carlos Sainz (20 plaatsen), Fernando Alonso (35 plaatsen) en Valtteri Bottas (5 plaatsen) gingen hem voor.

Renault gaat een vijfde verbrandingsmotor, een zesde turbo en de zesde hybridemotor installeren in de wagen van Palmer. Al met al komt hem dat op een gridstraf van 20 plaatsen te staan.

Daarmee lijkt het uitgesloten dat Palmer voor de tweede keer dit seizoen punten gaat scoren. Na een lange droogte lukte het de Brit in Singapore eindelijk om in de top tien te eindigen en punten mee naar huis te nemen.

Jolyon Palmer zal dan ook niet veel plezier beleven aan het weekend in Japan. Daarna volgen er nog vier wedstrijden voor de Brit om te bewijzen dat hij thuishoort in de Formule 1, aangezien hij na dit seizoen moet vertrekken bij het team van Renault.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen