Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 GP Nederland

'Groen Zandvoort' verwacht 200.000 bezoekers: "Kaarttarief marktconform"

Hij komt! In 2020 is er weer een Grand Prix van Nederland. Het Circuit Zandvoort zal gastheer zijn van de 31ste editie van de Formule 1-race in Nederland, de eerste sinds 1985. Sportief directeur Jan Lammers verwacht dat het raceweekend een groot spektakel zal worden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Waar eerder al het getal tweehonderdduizend werd genoemd, neemt Lammers dat cijfer vandaag (dinsdag) tijdens de officiële aankondiging van de Grand Prix van Nederland op het Circuit Zandvoort wederom in de mond. De voormalig F1-coureur denkt dat er ongeveer twee ton mensen richting de duinen trekken als de F1-race aldaar wordt gehouden.

"We willen in het belang van bereikbaarheid iedereen de vrijheid bieden om naar het circuit te komen op de manier die ze zelf willen, maar we ondersteunen ze dankzij een samenwerkingsverband met Pon en Gazelle. We zullen mensen informeren om op de fiets naar de baan te komen, om zodoende de 'groenste' Grand Prix van de kalender te realiseren."

Kaartjes voor de Grand Prix van Nederland zijn nog niet verkrijgbaar, lang zal dat echter niet meer duren. Op 27 mei aanstaande, om 9.00 uur 's ochtends, start een speciale registratiefase waarin fans zich aan kunnen melden. Tot deze gang van zaken wordt overgegaan, omdat men verwacht meer vraag dan aanbod te zullen hebben. "We praten over marktconforme tarieven", bevestigt Lammers op Zandvoort, "het zal gewoon, zoals gebruikelijk, op de normale manier gaan."

"We maken ons op voor 200.000 bezoekers, over drie dagen - dus van vrijdag tot en met zondag. Er moet inderdaad rekening worden gehouden met een gigantische vraag en het feit dat het aanbod iets minder zal zijn, we kunnen gewoonweg niet meer bieden."

Wanneer de Grand Prix van Nederland plaatsvindt, is nog niet bekend. Het lijkt erop dat de wedstrijd op het Circuit Zandvoort in een van de eerste weekends van de meimaand in 2020 wordt gehouden.

Met medewerking van Joe van Burik

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP van Nederland nieuws

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Nederland vind je hier

0 reacties