Grootste blunders in F1: Coulthard crasht in de pitstraat

22 dec. 2018 15:50 Jan van der Burgt 0 reacties
Je hebt blunders en je hebt blunders. David Coulthard maakte het in 1995 wel erg bont. Tot twee keer toe gooide hij door kapitale fouten de kans op de overwinning weg.

Het is David Coutlhard die in 1995 in Adelaide de camera's op zich gericht weet, van het moment dat hij de pits in rijdt tot het moment dat hij zich met het schaamrood op de kaken bij het team meldt. Want wat gebeurde er die twaalfde november in 1995?

David Coulthard pakt na een betere start brutaal de leiding over van teamgenoot Damon Hill, om die vervolgens tot aan de eerste serie pitstops niet meer af te staan. De Schot komt naar binnen, maar de pitsingang wordt gevormd door een scherpe draai naar rechts. Te scherp voor de Schot, zo blijkt. Anders gezegd, Coulthard reed gewoon te hard. Hij glijdt stuurloos de muur in die geen centimeter meegeeft. De linker voorwielophanging breekt af en David Coulthard is ridder te voet.

Het is voor de huidige Red Bull-democoureur niet de eerste keer dat jaar dat hij gruwelijk de fout in gaat. In de opwarmronde voor de Grand Prix van Italië spint Coulthard op weg naar de poleposition. Hij komt vast te staan op kerbstones, waardoor hij de race niet kan aanvangen. Als na de officiële start van de race meerdere rijders crashen op het grind dat Coulthard had opgeworpen, wordt de race stilgelegd. Coulthard stapt doodleuk in de voor Damon Hill geprepareerde reservewagen en neemt voor de herstart 'gewoon' plaats op de poleposition.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen