Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Formule 1-remleverancier Brembo komt met update voor de sportieve rijder

Brembo is al jarenlang de grootste remleverancier in de Formule 1. Op dit moment levert de Italiaanse fabrikant aan acht F1-teams de remmen. Ook is de remconstructeur actief in andere raceklassen en vanuit de opgedane ervaring uit die klassen heeft men de nieuwe T3-remschijf ontwikkeld.

RacingNews365 schoof aan bij de presentatie van de nieuwe Brembo T3-remschijf. Het in Bergamo gevestigde bedrijf staat bekend om haar ontwikkeling van topkwaliteit remmen die worden gemaakt op basis van de opgedane ervaring in de autosport. Jaarlijks is Brembo actief in verschillende autosportklassen als de Formule 1, Formule E, Le Mans Series en het WTCR.

In de koningsklasse van de autosport maken de Italianen gebruik van prototype remmen, waardoor men de specifieke componenten niet kan gebruiken voor auto's voor de normale gebruiker. In de Le Mans Series en het WTCR is echter een duidelijker link te vinden met personenauto's. De T3-remschrijf is dan ook voortgekomen uit de opgedane ervaring in die raceklassen. Een auto kan door de T3-remschijf op een meer gecontroleerde manier afgeremd worden. Niet alleen belangrijk voor de particulier, maar ook voor de coureur.

Net als in de Formule 1 is het ook voor coureurs in andere raceklassen belangrijk dat de auto op een gecontroleerde manier remt. Daardoor komt het zelden voor dat de coureur zijn remmen blokkeert bij het aanremmen van de bocht. De coureur voorkomt zo dat er een flatspot op zijn band komt, wat in het resterende gedeelte van de race kan zorgen voor schade aan de wagen.

Voor de sportieve autorijder is het altijd van belang om de wagen zo goed mogelijk in balans te houden en daarbij spelen de remmen een grote rol. Daarom vormt de T3-remschijf een uitstekende update van de standaard Brembo-uitrusting. Naast de T3-update, heeft Brembo dit seizoen verschillende updates in petto voor de sportieve automobilist. Zo kan men kiezen uit een Sport, GT en Pista-update pakket, waarbij het laatste pakket gemaakt is voor de coureurs die uitsluitend op het circuit willen racen (Pista staat voor baan/circuit in het Italiaans).

Net als alle luxemerken in de wereld, heeft ook Brembo de afgelopen jaren te maken gehad met kopieer gedrag. Daarbij werden remmen verkocht als Brembo-remmen, terwijl deze niet door de Italiaanse fabrikant werden gemaakt. Om een einde te maken aan alle onduidelijkheid en de klant meer zekerheid te bieden, heeft het bedrijf een speciale app ontwikkeld. Deze zorgt ervoor dat de klant en de dealer een Brembo-product op authenticiteit kunnen controleren. Op deze manier willen de Italianen ook de veiligheid kunnen bieden die de klant verwacht van het gerespecteerde merk.

In de onderstaande video bekijk je de introductie van de nieuwe rempakketten:

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco