Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Grootverdiener Verstappen terug te vinden in zeer prominent lijstje

Max Verstappen vindt zichzelf terug op de zeventiende plek van de best betaalde sportmannen ter wereld. Verstappen verdiende de afgelopen twaalf maanden maar liefst 74,5 miljoen euro. Ook Lewis Hamilton staat in de top vijftig van best betaalde sportmannen.

Verstappen Miami sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen laat zijn dominantie in de Formule 1 zien op de baan, maar ook buiten het circuit zit de drievoudig wereldkampioen er warmpjes bij. Hij heeft sowieso niet te klagen over zijn salaris bij Red Bull Racing, want RacingNews365 kon eerder al melden dat Verstappen ongeveer $ 55 miljoen per jaar verdient, omgerekend ruim 50 miljoen euro.

Nu meet Verstappen zich met zijn inkomsten uit de afgelopen twaalf maanden ook met de grote sporters ter wereld. Zo heeft hij meer geld verdiend dan onder meer golfer Rory McIlroy en voetballer Erling Haaland. Vlak voor de Nederlander staan bokser Anthony Joshua en American football-speler Patrick Mahomes. Verstappen vindt zichzelf terug op plek zeventien van de best betaalde sportmannen ter wereld van zakenblad Forbes, met een bedrag van maar liefst 74,5 miljoen euro (81 miljoen dollar). Vorig jaar kwam Verstappen uit op 'slechts' een kleine 59 miljoen euro.

Daarbij komt Verstappen nog lang niet in de buurt van voetballer Cristiano Ronaldo, die bijna 240 miljoen euro bij elkaar schraapte over het afgelopen jaar. Daarmee topt hij het lucratieve lijstje. Golfer Jon Rahm staat op de tweede plek, gevolgd door voetballer Lionel Messi, die het 'slechts' met een kleine 125 miljoen euro moet doen.

Naast Verstappen staat ook Lewis Hamilton in de lijst van vijftig best betaalde sportmannen. De zevenvoudig wereldkampioen moet het doen met plek 21 en ruim 63 miljoen euro. Daarmee zijn de twee kemphanen de enige twee Formule 1-coureurs die in de lijst staan.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training