Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean: 'Budgetplafond Formule 1 is geweldige maatregel'

Het budgetplafond voor F1-teams dat vanaf 2021 ingevoerd wordt blijft de gemoederen bezig houden. Romain Grosjean vindt de maatregel in ieder geval geweldig en maakt de vergelijking met MotoGP, waar volgens hem iedereen een race kan winnen.

De Formule 1-regels worden in 2021 op zijn kop gezet. Een van de beoogde aanpassingen is een budgetplafond van €150 miljoen voor alle teams. Deze maatregel moet het verschil tussen de topteams en de rest verkleinen. Haas-coureur Romain Grosjean ziet dit wel zitten: "Kijk naar MotoGP, daar kan iedereen winnen." Tegenover het Braziliaanse Globe vertelt Grosjean dat hij fan van de regelgeving van de MotoGP is: "Als je daarnaar kijkt, dan kan iedereen een race winnen. Alles is daar door elkaar geschud door het budgetplafond. Ik zou het leuk vinden om die regel in de Formule 1 te zien."

Diverse coureurs en teams die races winnen in de Formule 1, is volgens Grosjean zeer goed mogelijk. "Mercedes wint een keer, dan Ferrari, dan Red Bull. Force India en Haas misschien ook wel een. In 2012 was de balans tussen de teams perfect. Toen kon iedereen winnen. De eerste zeven races hadden zeven verschillende winnaars." Zelfs Pastor Maldonado wist verrassend de Grand Prix van Spanje te winnen in de Williams. Het was de laatste overwinning van Williams en de enige van Maldonado.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"