Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean: 'Gene Haas zorgt voor positiviteit'

Haas F1-coureur Romain Grosjean is lovend over teameigenaar Gene Haas. De Amerikaan houdt de moraal hoog, ook als het allemaal minder goed loopt.

De eerste twee jaar van het Haas F1-team kende ups en downs. Het team debuteerde in 2016 indrukwekkend, maar wordt al zolang het team bestaat achtervolgd door remproblemen. Het was weleens om moedeloos van te worden, maar teameigenaar Gene Haas hield iedereen gemotiveerd: "Gene waardeert hoeveel werk iedereen verzet. Hij snapt hoe moeilijk het spelletje is en ziet dan ook wat er gaande is", aldus Romain Grosjean.

"Hij is zo vaak mogelijk aanwezig om het team aan te moedigen, in plaats van dat hij op afstand de druk op het team hoog houdt. Hij heeft een prettige mentaliteit en pusht iedereen daarmee op een goede manier." Romain Grosjean voelt zich als coureur in ieder geval zeer gewaardeerd door Gene Haas. "Als de teameigenaar stelt dat de coureurs beter zijn dan de auto, dan getuigt dat van heel veel vertrouwen en respect. Iets beters kan hij over ons als rijders eigenlijk niet zeggen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"