Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean gewaarschuwd: "Zit in een shitsituatie"

Romain Grosjean moet dit weekend behoorlijk op zijn tellen passen. Hij heeft tien van de maximale twaalf strafpunten op zijn licentie staan. Twee strafpunten erbij en hij is nat.

"Dat is best een shitsituatie voor mij", zo geeft Romain Grosjean ruiterlijk toe vanuit Mexico. "Ik ben nog maar twee punten verwijderd van een schorsing. Natuurlijk krijg ik een punt terug na de GP van Mexico en na Grote Prijs van Brazilië nog eens twee, maar soms heb je zomaar opeens een strafpunt te pakken."

Romain Grosjean werd vorige week bestraft na zijn botsing met Charles Leclerc, in zijn ogen een voorbeeld van een onnodige straf: "Het klopt dat ik een fout maakte, maar dat was juist door voorzichtigheid. Ik wilde niet al te hard remmen en kwam vervolgens in vuile lucht terecht. Mijn race was evengoed verpest, dus daarmee was ik in mijn ogen wel voldoende gestraft." Het is opmerkelijk dat het Romain Grosjean is die zich nu in de gevarenzone bevindt. Het strafpuntensysteem werd ooit in het leven geroepen, juist vanwege zijn roekeloze acties gedurende zijn Lotus Renault-dagen. Het mag duidelijk zijn dat de Fransman niet achter het systeem staat. "Hebben we dit werkelijk nodig in de Formule 1, daar waar de beste coureurs ter wereld het tegen elkaar opnemen? Ik waag het te betwijfelen. Kijk naar de NASCAR. Als je daar een soortgelijk systeem in zou voeren, zou iedereen zo drie races per seizoen aan de kant staan. Maar goed, ik zal me zo goed mogelijk proberen te gedragen dit weekend."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden