Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Grosjean ging door 'een hel': "Mijn slechtste auto ooit"

Romain Grosjean werd roemloos laatste in de Grand Prix van Spanje. De Fransman had na afloop van de race geen goed woord over voor zijn auto.

Grosjean Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Romain Grosjean was naar eigen zeggen tweeënhalf uur lang door een hel gegaan. "De auto was onbestuurbaar, ik denk de slechtste auto waar ik ooit mee heb gereden. Het was dan ook één van mijn slechtste races uit mijn carrière", zo liet hij optekenen in gesprek met het Franse L'equipe.

Op vrijdag imponeerde Grosjean nog met top zes-klasseringen in de eerste vrije trainingen, maar op de zaterdag en zondag ging het team roemloos ten onder. Grosjean stond tijdens de race zelfs een keer achterstevoren en kwam op twee ronden achterstand als laatste binnen.

"Ik heb geen idee wat er veranderd is van vrijdag op zondag", aldus Grosjean, wiens teambaas Guenther Steiner dezelfde woorden gebruikt: "We moeten erachter komen waarom we op vrijdag zo snel waren en op zondag twee seconden langzamer."

Aan de 'slechtste auto'-uitlatingen van Grosjean wenst Steiner niet teveel woorden vuil te maken: "Ik ben dit soort uitspraken van mijn coureurs gewend geraakt."

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Ferrari en teambaas Binotto uit elkaar