Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Romain Grosjean

Grosjean ging door 'een hel': "Mijn slechtste auto ooit"

Romain Grosjean werd roemloos laatste in de Grand Prix van Spanje. De Fransman had na afloop van de race geen goed woord over voor zijn auto.

Grosjean Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Romain Grosjean was naar eigen zeggen tweeënhalf uur lang door een hel gegaan. "De auto was onbestuurbaar, ik denk de slechtste auto waar ik ooit mee heb gereden. Het was dan ook één van mijn slechtste races uit mijn carrière", zo liet hij optekenen in gesprek met het Franse L'equipe.

Op vrijdag imponeerde Grosjean nog met top zes-klasseringen in de eerste vrije trainingen, maar op de zaterdag en zondag ging het team roemloos ten onder. Grosjean stond tijdens de race zelfs een keer achterstevoren en kwam op twee ronden achterstand als laatste binnen.

"Ik heb geen idee wat er veranderd is van vrijdag op zondag", aldus Grosjean, wiens teambaas Guenther Steiner dezelfde woorden gebruikt: "We moeten erachter komen waarom we op vrijdag zo snel waren en op zondag twee seconden langzamer."

Aan de 'slechtste auto'-uitlatingen van Grosjean wenst Steiner niet teveel woorden vuil te maken: "Ik ben dit soort uitspraken van mijn coureurs gewend geraakt."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië