Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Romain Grosjean

Grosjean haalt uit naar trollen: "Dan moet mijn teambaas wel heel stom zijn"

Romain Grosjean moest de afgelopen jaren flink incasseren. De Haas-coureur was regelmatig betrokken bij bijzondere incidenten en crashes. Het leverde hem veel kritiek op en met name op social media moest hij het ontgelden. Nu dient de Fransman zijn criticasters van repliek.

Romain Grosjean
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Romain Grosjean werd jaren geleden bestempeld als toekomstig wereldkampioen. Als jong talent stal hij met regelmaat de show in de juniorklassen en ook in de Formule 1 deed hij van zich spreken. Zijn opmars stokte echter en bij Haas F1 presteert hij bijzonder grillig.

Op social media wordt Grosjean vaak met de grond gelijk gemaakt: "Ze zeggen dat ik een waardeloze coureur ben. Geweldig... misschien ben ik waardeloos, maar ik heb al wel 169 Grands Prix op mijn naam staan. Als ik zo slecht was, hoe stom moet een teambaas dan wel niet zijn om me in de auto te zetten?", vraagt Grosjean zich af in gesprek met F1.com

"Ik ben door verschillende fases heen gegaan. Soms als ik de comments zag, was dat zeer pijnlijk. Ik ben daarom ook gestopt om ze te lezen. Op een bepaald moment dacht ik: 'Ik week precies wat ik doe, ik weet wat ik gepresteerd heb om de F1 te bereiken en wat ik bereikt heb in mijn leven'. Als mensen dan hard voor me willen zijn, dan kan ik daar gevat op reageren."

Grosjean kwam tot tien podiumplaatsen in de Formule 1 bij Lotus. De ervaren coureur beseft dat de sport fans nodig heeft, maar heeft minder met social media. "Soms zijn de comments niet zo positief als je zou hopen, of zo netjes en respectvol. Dat is echter inherent aan social media. Ik hou ervan als mensen dingen face-to-face zeggen, of het nu positief is of niet. Dan kan je het gesprek met ze aan en ze dingen uitleggen."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten