© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Grosjean had Formule 1-carrière in 2010 al opgegeven om kok te worden

06 sep. 2018 13:30 René Oudman 0 reacties
Met 136 Grand Prix-starts is Romain Grosjean een van de meest ervaren coureurs van het huidige Formule 1-veld. Het had voor de Fransman echter bij zeven starts kunnen blijven: nadat hij de deur werd gewezen door Renault, het team waarvoor hij medio 2009 zijn debuut had mogen maken, trok hij naar de koksopleiding.

Grosjean zou eigenlijk in 2010 een voltijdprogramma voor Renault afwerken, nadat hij in de zomer van 2009 had mogen invallen voor de gedumpte Nelsinho Piquet. De roebels die Vitaly Petrov meebracht bleken voor Renault echter van iets meer belang dan het gegeven woord.

"Na die ervaring dacht ik, het wordt 'm niet meer. Ik woonde destijds in Genève, mijn vriendin in Parijs. Toen ik het nieuws vernam, vertrok ik uit Zwitserland en nestelde ik me in Frankrijk", blikt Grosjean bij de Formule 1-podcast Beyond The Grid terug. "Ik heb het altijd leuk gevonden om in de keuken te staan en besloot dus om naar de koksopleiding te gaan."

De nu 32-jarige Fransman werd echter niet aangenomen. "Ik was te oud. Ik moest een voorbereiding van twee jaar doen, waarin ik over Engels en luxe moest leren - twee aspecten waarvan ik dacht, daar heb ik in mijn Formule 1-tijd wel aardig wat van gezien en gehoord. Ik werd echter afgewezen en kort daarop kreeg in een belletje van een team dat actief is in de GT-racerij."

Via de GT-racerij kwam Grosjean in de GP2 (voorloper van Formule 2) terecht, waar hij in 2011 kampioen werd. Sinds 2012 is de Fransman een vaste waarde in de koningsklasse van de autosport.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen