Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean had Formule 1-carrière in 2010 al opgegeven om kok te worden

Met 136 Grand Prix-starts is Romain Grosjean een van de meest ervaren coureurs van het huidige Formule 1-veld. Het had voor de Fransman echter bij zeven starts kunnen blijven: nadat hij de deur werd gewezen door Renault, het team waarvoor hij medio 2009 zijn debuut had mogen maken, trok hij naar de koksopleiding.

Grosjean zou eigenlijk in 2010 een voltijdprogramma voor Renault afwerken, nadat hij in de zomer van 2009 had mogen invallen voor de gedumpte Nelsinho Piquet. De roebels die Vitaly Petrov meebracht bleken voor Renault echter van iets meer belang dan het gegeven woord.

"Na die ervaring dacht ik, het wordt 'm niet meer. Ik woonde destijds in Genève, mijn vriendin in Parijs. Toen ik het nieuws vernam, vertrok ik uit Zwitserland en nestelde ik me in Frankrijk", blikt Grosjean bij de Formule 1-podcast Beyond The Grid terug. "Ik heb het altijd leuk gevonden om in de keuken te staan en besloot dus om naar de koksopleiding te gaan." De nu 32-jarige Fransman werd echter niet aangenomen. "Ik was te oud. Ik moest een voorbereiding van twee jaar doen, waarin ik over Engels en luxe moest leren - twee aspecten waarvan ik dacht, daar heb ik in mijn Formule 1-tijd wel aardig wat van gezien en gehoord. Ik werd echter afgewezen en kort daarop kreeg in een belletje van een team dat actief is in de GT-racerij." Via de GT-racerij kwam Grosjean in de GP2 (voorloper van Formule 2) terecht, waar hij in 2011 kampioen werd. Sinds 2012 is de Fransman een vaste waarde in de koningsklasse van de autosport.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi