Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Romain Grosjean

'Egoïstische' Grosjean blijft Mercedes-test maar uitstellen: "Mijn fout!"

Het F1-avontuur van Grosjean kwam vroegtijdig ten einde toen de Fransman betrokken raakte bij een horrorcrash aan het einde van 2020. Om de veteraan een waardig afscheid te geven, bood Mercedes-teambaas Toto Wolff Grosjean de kans om nog één keer in een F1-bolide te stappen. Dat is er echter nog steeds niet van gekomen. Grosjean geeft uitleg.

XPB 937659 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de openingsronde van de Grand Prix van Bahrein in 2020 crashte Romain Grosjean zwaar. Wonder boven wonder kwam de Franse coureur er met minimale verwondingen vanaf. Wél betekende het ongeluk dat de F1-carrière van Grosjean abrupt ten einde kwam. Na de GP in het Midden-Oosten stonden er nog twee races op de kalender, die Grosjean wegens zijn brandwonden moest laten schieten. Op dat moment was al duidelijk dat het contract van de coureur niet werd verlengd zou worden voor het daaropvolgende seizoen.

Hoewel Grosjean destijds uitkwam voor Haas, was het Mercedes-teambaas Toto Wolff die de Fransman openlijk een waardig F1-afscheid aanbood. Grosjean zou naar verloop van tijd een privétest krijgen in een Mercedes-bolide. Inmiddels zijn we ruim drie jaar verder en heeft die test nog altijd niet plaatsgevonden. Grosjean geeft uitleg hoe dat komt tegenover GP Racing Magazine.

"Het zou heel gaaf zijn om terug te keren in een F1-auto"

"Ja, absoluut", antwoordt hij op de vraag of hij de test nog steeds wil doen. "Maar we hebben nog geen geschikt moment gevonden", vervolgt hij. "Dat is volledig mijn fout."

"Het valt niet mee (om het te plannen, red.). Ik rijd dertig raceweekenden per jaar. Jullie klagen over 24 races in de F1. Ik heb er achttien in de IndyCar, zeven in het enduranceracen en vijf met Canal+ (TV-uitzending)."

Er is nóg een reden dat Grosjean nog steeds niet heeft getest, zo benadrukt hij. "Het is wat egoïstisch, maar ik probeer het uit te stellen tot het moment dat ik volgens de reglementen een auto van de nieuwe generatie (grondeffect) mag testen. Maar goed, ik heb er nog altijd zin in. Altijd als ik Toto zie, bevestigt hij dat die test er komt. Het zou heel gaaf zijn om terug te keren in een F1-auto."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami