Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Romain Grosjean

Grosjean is helemaal klaar met het jaar 2019

Het Formule 1-team van Haas heeft al het gehele jaar problemen met de auto en ook in Abu Dhabi is het weer raak. Romain Grosjean is dan ook blij dat het jaar erop zit en de nieuwe auto, de VF-20, eraan komt. De VF-19 zal volgens de Fransman namelijk niet in een museum terechtkomt, zo miserabel is de bolide op de baan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Romain Grosjean was in Abu Dhabi aanvankelijk zeer te spreken over zijn Haas. In de eerste trainingssessies gedroeg de auto zich naar behoren, wat te danken was aan het feit dat de Fransman een beter functionerende vloer onder zijn VF-19 had liggen. Diezelfde vloer werd in de tweede training echter door Valtteri Bottas aan gort gereden, waardoor de Fransman terug moest naar minder materiaal.

Na wederom een teleurstellende raceweekend, de laatste van het jaar, stelt Grosjean dat hij opgelucht is dat het jaar inmiddels voorbij is. "In de kwalificatie was de auto weer onbestuurbaar. Ik ben om eerlijk te zijn dan ook best blij dat het jaar is afgelopen. Ik ben het gehele seizoen eigenlijk wel positief geweest, maar ik moet toegeven dat we er naar uit zien om deze auto weg te doen. Hij hoeft niet in het museum", besluit Grosjean.

Het Formule 1-team van Haas kent in 2019 zijn slechtste jaar in de sport. Het verzamelde slechts achtentwintig punten gedurende het seizoen en eindigde daarmee op de negende positie in het klassement, dit terwijl het beste resultaat van het team vorig jaar nog een vijfde plaats was.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Abu Dhabi

Het seizoen zit erop. De laatste race van het seizoen was er niet per se een om door een ringetje te halen, maar wel was het een dominante vertoning van Lewis Hamilton. Alleen Max Verstappen bleef nog enigszins in zijn buurt. RacingNews365 deelde na afloop van de knotsgekke Braziliaanse Grand Prix rapportcijfers uit.

Bekijk het album

6 reacties

    Breaking Verstappen: "Record Hamilton verbreken wordt niet gemakkelijk"