Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean: 'Mark Webber had me toen op mijn bek mogen slaan'

Romain Grosjean begon zijn Formule 1-carrière bijzonder onstuimig. Hij nam teveel risico's, maar de kritiek van zijn concurrenten bracht hem tot bedaren.

Mark Webber noemde Romain Grosjean een 'eerste-ronde-idioot', nadat de Fransman hem bij de start van Japanse GP in 2012 van de baan reed. Het was niet de eerste keer dat seizoen dat Grosjean brokken maakte, maar wel de botsing die hij zichzelf het meeste aanrekent: "Ik had het daar gewoon verkloot. Ik maakte een enorme inschattingsfout en was ontzettend boos op mezelf, hoewel Mark Webber ongetwijfeld nóg bozer was. Als hij me die dag op mijn bek had geslagen, was dat zijn goed recht geweest" , aldus Grosjean in gesprek met Racefans.net .

De openlijke kritiek van zijn concurrenten kwam hard aan bij Grosjean, die daarop besloot zijn rijstijl aan te passen: "Door voorzichtig te zijn verloor ik in de daaropvolgende race bij de start drie plaatsen. Het heeft tot het begin van 2013 geduurd tot ik weer aan durfde te vallen bij de start. Ik moest en zou uit de problemen blijven." Vaak wordt gedacht dat kritiek op iemands rijstijl bedoeld is om die rijstijl aan te passen, maar Grosjean gelooft niet in dat soort politieke spelletjes: "Ik denk niet dat dat de eerste gedachte is van coureurs die dat soort kritiek uiten. Ik denk dat coureurs op die manier vooral hun hart proberen te luchten, zonder verdere bijbedoelingen."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'