© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Grosjean op het hakblok: "Het gaat telkens mis met hem"

10 jul. 2018 11:15 René Oudman 0 reacties
Ooit stond Romain Grosjean te boek als een groot talent, maar dat was in een ver verleden. De 32-jarige Fransman blinkt anno 2018 uit in onkunde - in de eerste tien Grands Prix van dit seizoen wist hij slechts één keer tot scoren te komen. Tot overmaat van ramp schrijft Grosjean vaker dan hem, en zijn teamleden lief is, een bolide af. Haas-baas Guenther Steiner is het zolangzamerhand zat.

“Ik zou het geen fouten willen noemen, het is een frustratie. Telkens hopen we dat het geluk aan zijn kant komt te staan, maar telkens gaat het mis", kijkt Steiner na afloop van de Britse Grand Prix - een wedstrijd die voor Grosjean eindigde in de grindbak, terug. "We zullen er mee om moeten gaan, maar dat is niet eenvoudig. Er moeten nu eenmaal punten worden gescoord. Ik spreek mijn steun uit voor Romain en dat zou ik als teambaas ook moeten doen, maar ik weet niet hoe lang het nog duurt.”

Na tien races heeft Haas, dat op een keurige vijfde plaats staat in het constructeurskampioenschap, een achterstand van negentien punten ten opzichte van Renault. Zonder alle akkefietjes van Grosjean, had de achterstand kleiner kunnen zijn. "We moeten het weggooien van punten nu een halt toeroepen. Dit is ongekend belangrijk. In de eerste seizoenshelft hebben we teveel mogelijkheden om te scoren, door onze vingers laten glippen. Dat is onacceptabel", besluit de Italiaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen