© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Grosjean over Hamilton: 'Waarschijnlijk was andere coureur wel bestraft'

16 jul. 2017 08:30 Rik Alkema 0 reacties
Romain Grosjean was na afloop van de kwalificatie voor de GP van Engeland woedend op de wedstrijdleiding. Die liet volgens Grosjean na om Hamilton een straf te geven, nadat Grosjean door de snelste man van de dag werd opgehouden. Althans, dat was zijn eigen mening. De wedstrijdleiding oordeelde anders.

Lewis Hamilton ontvangt geen straf na 'ophouden' van Romain Grosjean

Tijdens het laatste deel van de kwalificatie stuitte Grosjean in zijn snelle ronde op de rustig rijdende Mercedes van Lewis Hamilton. Volgens Grosjean en het team van Haas verloor de Fransman hierdoor 0,35 seconden. Meer dan genoeg voor een straf, aldus Haas en Grosjean.

De wedstrijdleiding oordeelde na afloop van de kwalificatie echter dat Grosjean geen hinder ondervond van Hamilton en dus werd Hamilton 'vrijgesproken'. Hierdoor mocht de Brit zijn poleposition houden, wat tot een woedende Grosjean leidde.

"Als 0,3 of 0,4 seconden verliezen niet wordt gezien als ophouden, dan ben ik daar zeer verrast over", was de eerste reactie van Grosjean na het horen van het 'vonnis'.

"Ik denk dat dit de weg opent voor rommelige sessies", vervolgt Grosjean. "Waarschijnlijk had een andere rijder hier wel een straf voor gekregen. Omdat Lewis meedoet om de wereldtitel krijgt hij geen straf, dat voelt alsof er met twee maten gemeten wordt", haalde Grosjean uit naar de wedstrijdleiding.

"Ik weet dat ze vooraan knokken om de wereldtitel, maar wij knokken net zo hard als de mannen vooraan. Ik werd opgehouden vandaag en dus moet diegene gestraft worden. We hebben duidelijke regels in Q3 en met maar 10 wagens op de baan mag dit gewoon niet gebeuren", aldus een boze Grosjean.

Uiteindelijk reed Grosjean de tiende tijd in het derde en laatste deel van de kwalificatie. Hiermee werd hij 'laatste', nog achter de McLaren van Stoffel Vandoorne. Vanmiddag om 14:00 uur mag Grosjean zijn tiende startplaats gaan proberen om te zetten in punten, dan begint de Grand Prix van Engeland.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen