Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Grosjean tegen sieradenverbod: 'Een ring redde juist mijn leven'

Het sieradenverbod is een veel besproken discussie geweest het afgelopen weekend. De FIA vindt het veiliger om zonder sieraden in de Formule 1-bolides te rijden. Maar volgens ex-Formule 1-coureur Romain Grosjean heeft zijn trouwring juist zijn leven gered in zijn gruwelijke crash in 2020.

Grosjean Steiner Bahrain 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Het handhaven van een sieradenverbod viel bij enkele coureurs niet in goede aarde. Zo maakte Lewis Hamilton in Miami een statement door juist expres veel sieraden te dragen in de persconferentie. Ook voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean is het niet eens met het sieradenverbod.

Volgens Grosjean bracht een specifiek sieraad hem namelijk bescherming tijdens zijn afschuwelijke crash in de Grand Prix van Bahrein in 2020. Op wonderbaarlijke wijze wist de Fransman een verschrikkelijk brandongeval te overleven met relatief lichte verwondingen. Hij weet zeker dat zijn trouwring hem destijds beschermde.

Grosjean snapt het onbegrip van de coureurs

"Ik heb mijn hele carrière mijn trouwring gedragen", vertelt Grosjean in een interview met Sky Sports F1. "Waar mijn ring was, werd ik beschermd. Ik werd beschermd door mijn vrouw."

Veel coureurs zien we met sieraden de auto instappen. Denk aan (trouw)ringen, oorbellen en piercings. Grosjean begrijpt het onbegrip van sommige coureurs wat betreft de strenge regelgeving. "Ik zou niet willen racen zonder mijn trouwring, het is een groot probleem voor mij", laat de Fransman weten.

Poll

De 'nieuwe' regel omtreft juwelen is

keer gestemd

Ook interessant:

Verstappen krijgt goed nieuws van Red Bull, Leclerc eist een reactie van Ferrari

Wat gebeurde er de afgelopen dagen in de Formule 1-wereld? In onderstaande video praten we je binnen een aantal minuten weer bij!

49 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull