Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean: "Verstappen kwam dit ene procentje tekort voor totale perfectie"

Romain Grosjean is zwaar onder de indruk van Max Verstappen en zijn tweede kampioenschapsjaar in de Formule 1. Volgens de voormalig F1-coureur hebben de concurrenten zich er op bepaalde momenten in het seizoen maar bij neergelegd dat Verstappen van een ander niveau is.

Romain Grosjean volgt vanuit de Verenigde Staten de Formule 1 op de voet. De Fransman is natuurlijk druk met zijn eigen autosportcarrière in de IndyCar-klasse, maar een Grand Prix missen doet hij liever niet. Het hele jaar zat hij vol verbazing te kijken naar de prestaties van Max Verstappen, die in 2022 zijn tweede wereldtitel veroverde. De voormalig Haas-coureur kan niet anders dan lovend zijn over zijn voormalige concurrent in de F1. "Ik denk dat het een van de beste individuele seizoenen in de F1 was. Het was voor 99% perfect!", zegt hij in een podcast van Motorsport Magazine . Slechts één procentje miste Verstappen volgens Grosjean nog voor totale perfectie. "Die procent die hij nog miste, dat was vanwege het incident in Brazilië", analyseert de IndyCar-coureur, doelend op het moment dat Verstappen zijn teamgenoot Sergio Perez niet voor liet gaan. "Hij maakte daar de verkeerde keuze, maar voor de rest kan je niets over hem zeggen."

Verstappen van een ander niveau

Grosjean wordt gevraagd naar de hoogtepunten van Verstappen, vooral in Hongarije en in België. Op de Hungaroring won de Nederlander ondanks een spin in de verraderlijke omstandigheden en een race later op Spa-Francorchamps reed hij een van zijn beste races ooit. Vanuit de achterhoede won hij de race overtuigend. Wat konden de concurrenten hier nog tegen doen? "Niet zo veel", lacht Grosjean. "Hij was daar sterker dan wie dan ook. In dit soort races is het voor de concurrenten niet zo lastig, want de concurrenten accepteerden daar dat hij van een ander niveau is." Wel moet het volgens Grosjean lastig geweest zijn voor Perez. "Als teamgenoot is dat nog lastiger, want als je dit ziet gebeuren en het lukt zelf niet, dan doet het pijn", zo sluit hij af.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein