Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Romain Grosjean

Grosjean vindt Formule 1 oneerlijk en dreigt met pensioen

Romain Grosjean geeft toe dat hij erover denkt na dit seizoen te stoppen met Formule 1. Want hij vindt de Formule 1 in zijn huidige vorm hartstikke oneerlijk. "Dit is geen sport."

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Een tot op het bot gefrustreerde Romain Grosjean lucht zijn hart. De Franse Haas-coureur vindt de Formule 1 ronduit oneerlijk. Hij vindt zijn persoonlijke statistieken dan ook geen goede weergave van zijn ware talent. Grosjean begint komend seizoen als een van de meest ervaren coureurs op de startopstelling. Hij heeft er 164 races opzitten. Daarin scoorde hij tien podiumfinishes met een tweede plaats in de Grand Prix van Amerika in 2013 met Lotus als beste resultaat.

Zijn meest recente champagne dateert van 2015, toen hij in zijn laatste seizoen met Lotus als derde eindigde in de Grand Prix van België. Of het ooit nog tot een zege komt, mag gezien de vorm van Haas in de laatste jaren ernstig worden betwijfeld. "Het kan in principe", beweert Grosjean ten overstaande van RacingNews365. "Ik bedoel, ik heb gelukkig al tien keer op het podium mogen staan. Ik had zelfs de kans om twee Grands Prix te winnen. Zover is het helaas niet gekomen."

Grosjean hekelt het klasse-verschil in de Formule 1. Zijns inziens is het gat tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull enerzijds en de rest van het deelnemersveld anderzijds simpelweg te groot. "Je bent te veel afhankelijk van je auto. We noemen Formule 1 sport. Maar is het een sport? Ik ben er niet zo zeker van. Het is een show. Een sport wordt verondersteld eerlijk te zijn en de Formule 1 is niet eerlijk."

De Zwitserse Fransman trekt een vergelijking met tennislegende Roger Federer. "Het is alsof je Roger Federer vraagt om met een pingpongracket naar Roland Garros te gaan; hij maakt geen enkele kans. En zou je tennis een sport noemen als de spelers niet met dezelfde rackets zouden spelen? Of als de ene kant van het speelveld breder was dan de andere kant? U mag het zeggen. Mogelijk win ik nooit een Grand Prix. Maar ik grijp elke kans aan die zich voordoet." Hij wijst ook naar het lot van Daniel Ricciardo bij Renault. "Als je alleen al naar zijn tijd bij Renault kijkt. Hij heeft nota bene diverse races gewonnen, maar vorig seizoen stond hij niet eens op het podium. Je bent zo afhankelijk van je materiaal."

De inmiddels 33-jarige Grosjean heeft nog tot en met eind dit jaar een verbintenis met zijn huidige werkgever. Hij zegt uiterlijk deze zomer een knoop door te hakken wat betreft zijn toekomst. "Als ik voel dat ik de passie niet meer heb, als ik het reizen beu ben en mijn familie mis, dan ga ik met pensioen. Dan ga ik iets anders doen."

Grosjean, in zijn vrije tijd begenadigd kok, maakte in opstapklassen furore, met een titel in de Formule 3 Euroseries in 2007 en een kampioenschap in de GP2 in 2011. Zijn Formule 1-loopbaan verloopt echter met horten en stoten en niet zelden worden zijn races ontsierd door merkwaardige crashes en aanrijdingen.

23 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem