Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Grosjean: "Vroeger was ik een klootzak van een teamgenoot"

In de IndyCar heeft Romain Grosjean al na een dag een positieve indruk van de mensen om hem heen. Niet altijd was dat het geval.

Romain Grosjean Indy Car
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © IndyCar.com
Eind 2020 trok Romain Grosjean de Formule 1-deur noodgedwongen achter zich dicht na een lang verblijf in de koningsklasse. Komend seizoen komt hij uit in de IndyCar, waar hij bij Dale Coyne Racing aan de slag gaat.

De sfeer in de IndyCar is relaxed, zo concludeert de Fransman na zijn eerste testdag. "Het was geweldig. Ik heb al wat goede gesprekken gehad met Sebastien Bourdais. Hij stond naast mij in de pitlane, dus dat was makkelijk. Ook Takuma Sato kwam even langs."

"Ik zag ook nog wat anderen. Zo reed Simon Pagenaud in de pitstraat langs in zijn IndyCar-bolide. Ik zwaaide naar hem en hij zwaaide terug", zo klinkt Grosjean blij. "Het is mooi om te zien dat er zoveel respect is", aldus de Fransman, die ook al een goede relatie heeft met zijn nieuwe teamgenoot.

"Met hem heb ik ook een goede band. Ik heb hem verteld dat ik vroeger een klootzak was als teamgenoot. Nu ben ik echter 35 jaar en wil ik graag een vriendschappelijke band met mijn teamgenoot. Op het circuit wil ik hem verslaan, zonder twijfel, maar naast het circuit zou het mega zijn als we vrienden kunnen zijn. De atmosfeer is heel erg anders dan ik gewend ben."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco