Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean wil met simraceteam jong talent op weg helpen

Simracen is in deze tijden van corona en quarantaine helemaal hot onder de jongste generatie Formule 1-coureurs. Maar ook dertiger Romain Grosjean is gevallen voor de verleidingen van het simracen. Sterker nog: hij lanceert zijn eigen team.

R8G Sim Racing Team luidt de naam van de sim-renstal van Haas-coureur Romain Grosjean. De Fransman hoopt met het initiatief vooral jonge talenten op weg te kunnen helpen. "We hebben allemaal de talenten gezien die in het simracen opstaan en dat is indrukwekkend. Ons doel is om de coureurs die de potentieel hebben te ontwikkelen voor het echte racen." Grosjean werkt daarbij samen met een aantal persoonlijke sponsoren en partners van Haas, waaronder Richard Mille en MindMaze. Ook wordt nauw samengewerkt met Triple A e-Sports, dat met onder andere DTM-coureur Daniel Juncadella successen kende in virtuele races. Grosjean heeft zich overigens tot dusver nog niet laten zien bij de esports-evenementen van de Formule 1. R8G Sim Racing Team gaat naar eigen zeggen 'meestrijden op verschillende platforms en is vastberaden om een grote speler in het online racen te worden'. Binnenkort maakt de Fransman bekend welke coureurs voor hem aan de start verschijnen.

1253402290905591809

“Launching my sim racing team is a proud moment because I’m passionate about motorsport, innovation & embracing new challenges. The team structure we have created is unique and will be instrumental in helping us to achieve the ambitious targets we've set." @RGrosjean #r8gesports pic.twitter.com/5Xhqep1BaJ — r8gesport (@r8gesports) April 23, 2020

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie