Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grote ellende voor gebroeders Coronel een dag na zeer zware crash

Logischerwijs merkten Tim en Tom Coronel op zondag nog veel van hun crash tijdens de zevende etappe van de rally. Het was een en al ellende voor de heren.

Op zaterdag ging het goed mis voor Tim en Tom Coronel in de Dakar Rally. Aan het einde van de etappe gingen ze meermaals over de kop op hoge snelheid, waarna de auto zwaar gehavend was. Wonder boven wonder kregen ze de wagen aan de praat en konden ze terug naar de bivouac, waar de monteurs hun best deden om de auto weer op te lappen. Dat lukte en op zondagochtend begonnen Tim en Tom, weliswaar met een zware straf vanwege het rijden op drie wielen op de openbare weg, aan de achtste etappe. Dat werd een ware lijdensweg, logischerwijs door toedoen van die crash op zaterdag. Uiteindelijk kwam de tweeling als een van de laatsten over de finish bij de auto's. Op plek 53 en met een achterstand van 2 uur en 45 minuten op dagwinnaar Sebastien Loeb.

Tom vertelt

In gesprek met RacingNews365 laat Tom Coronel weten wat er allemaal mis ging op zondag. "We hebben nog een hoop problemen met de auto, maar dat heeft natuurlijk alles te maken met de koprol van zaterdag. Er brak een schokdemper af op een stukje waar dat nooit had mogen gebeuren. We hebben ook geen harde klappen geïncasseerd, dus dat heeft gewoon nog met de crash van zaterdag te maken." "De motor ook: de uitlaat is afgebroken. Daar zit een sensor voor de afstelling van de motor, dus die loopt ook heel slechts. We hadden de helft van ons normale vermogen. We zijn geholpen door verschillende mensen, de waterslang brak, er gebeurde zoveel!" Je kan het zo gek niet verzinnen of de tweeling kreeg er op zondag mee te maken. Het was echt teveel, zo oordeelt Coronel, die de moed er nog wel in weet te houden. "We hebben een hoop ellende gehad. We zijn gefinisht, maar een ding is zeker: de auto heeft een vette servicebeurt nodig, want na die rol is 'ie niet meer wat 'ie was. Er is van alles stuk, bandensystemen, waterslangen, dus we hebben de auto moeten vullen met water, de koeling en de reparateur hebben we moeten repareren, dus dat is echt teveel." Hij sluit al schreeuwend af. "Maar niet vergeten! We zijn gefiniiiiiiisht!", lacht hij samen met broer Tim aan de telefoon. Ze hebben nog een gelukje, want op maandag is er een rustdag en kan er dus goed naar de auto worden gekeken.

y1N0Ezq2UbM

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"