© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Grote kans op regenrace in Maleisië

30 sep. 2017 18:31 Ruud Dimmers 0 reacties

De liefhebbers van een regenrace krijgen mogelijk hun zin! De dreiging van regen is al het hele weekend aanwezig in Sepang waar morgenvroeg om 09:00 de F1-race wordt verreden.

Diverse weerstations en Formule 1 teams hebben aangegeven dat ze regen verwachten op zondag. Bij Red Bull gaat men ervan uit dat het in de uren voor de start van de race, om 15:00 lokale tijd, gaat regenen. Tijdens de openingsfase van de race zou de regen ook nog aanwezig zijn, waarna het langzaam droog wordt.

The Weather Channel geeft 70 a 75 procent kans op regen/onweersbuien aan voor de start van de race. Bij de start van de race is de neerslagkans nog 55% en deze neemt verder af tijdens de race.

Mocht het regenen dan is de kans groot dat het om hevige (monsoon)buien gaat. Sinds de GP van Maleisië verreden wordt hebben we regelmatig kletsnatte trainingen en races gezien. In veel gevallen was de wateroverlast zo groot dat de sessies gestaakt werden of de safety car op de baan kwam. In 2009 werd de race stilgelegd en slechts 75% van de raceafstand afgelegd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen